Wéér bizarre ontsnapping Real Madrid op rampmiddag Benzema

23 januari 2022, 18:16

Real Madrid heeft zondagmiddag verrassend puntverlies geleden in eigen huis. De Koninklijke pakte ternauwernood een punt af van Elche, mede omdat Karim Benzema zijn eerste strafschop in dienst van de Spaanse topclub miste. De Fransman ging er vervolgens ook nog eens geblesseerd af, maar zonder hem werd er alsnog een punt gepakt: 2-2.

Eerder deze week leek Real Madrid in de Copa del Rey ook al te verliezen van de nummer vijftien van Liga, want in de beker kwam de ploeg van Carlo Ancelotti in de eerste verlenging met een man minder op het veld op achterstand. Door treffers van Isco en Eden Hazard kwam het in de beker in de verlenging alsnog goed (1-2). Daarmee was de ploeg in elk geval meer dan gewaarschuwd. 

En in La Liga leek Real Madrid minder problemen te hebben, want het kreeg al snel een strafschop toegekend. Benzema miste in Madrileense dienst nog nooit vanaf elf meter, maar ditmaal schoot de topscorer van La Liga hoog over het doel van Elche. Toen Benzema in het tweede bedrijf ook nog eens met een hamstringblessure van het veld moest, was zijn rampavond compleet.

Lees ookKnappe comeback: Real komt rood en goal in verlenging te boven

Want op dat moment stond het nietige Elche ook al met 1-0 voor en daar kwam een kwartier voor tijd nog een tweede bij via Pere Milla, die na een knappe steekpass van doelpuntenmaker Lucas Boyé raakschoot in de verre hoek. Maar net als in de Copa del Rey kwam er nog een wonderbaarlijke ontsnapping voor de thuisploeg.

Nadat Casimiro de lat had geraakt uit een kopbal, kreeg Real Madrid nóg een strafschop na een ongelukkige handsbal. Niet veel later – maar wel al diep in blessuretijd – kopte Éder Militão toch nog knap de gelijkmaker tegen de touwen. Een nieuwe ongekende ontsnapping tegen Elche voor Real Madrid, al had dat met een rake pingel van Benzema wel compleet anders kunnen zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen