Wormuth verklaart opstellen Vloet: "Voel me een soort vader"

23 januari 2022, 18:07

De situatie van Rai Vloet hangt als een donkere wolk boven Heracles Almelo. Na het dodelijke verkeersongeluk maakte hij vorige week weer minuten voor Heracles, maar nadat bekend werd dat hij met alcohol op achter het stuur zat, is hij alsnog op non-actief gesteld. Voor Heracles-trainer Frank Wormuth is dat een hele lastige situatie.

Tegenover ESPN vertelt hij waarom Vloet toch is ingevallen. "Ik heb geen spijt van de situatie, want ik heb als trainer gedacht. Achteraf, met de nieuwe informatie, denk ik er wel anders over. Ik heb er met Rai meerdere keren over gesproken en hij zei dat het niet zo was. Dan denk ik: ik weet dat mensen in een ongeluk soms een andere waarneming hebben, maar dit verschil was wel heel groot."

"Ik wil mijn spelers toch beschermen. Ik heb hier ook een soort van dertig kinderen, waar ik de hele dag mee leef. Ik heb meer contact met de jongens dan met mijn vrouw, mijn affaire en mijn vrienden en dan voel je je toch een soort vader. Het is heel teleurstellend dat ik dan ben voorgelogen, maar dat kan ik niet veranderen. Met de nieuwe informatie had ik hem nooit opgesteld."

Lees ookHeracles-fans wachten de spelersbus op

Toch bleek Wormuth het er nog altijd zeer lastig mee te hebben. "Dat is nog een teleurstelling voor mij persoonlijk. Ik heb een goede band met die jongen en heb veel met hem gesproken, maar ik kan even niet de juiste woorden vinden voor deze situatie." Naast het feit dat Vloet te veel alcohol op had, reed hij ook nog eens flink te hard, waardoor een vierjarig kind om het leven kwam.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen