Schmidt zinspeelt op partijdigheid KNVB: "Gaat altijd naar Ajax"

23 januari 2022, 17:39

PSV verloor zondagmiddag door een dubieuze goal van Noussair Mazraoui van Ajax met 1-2. Dat schoot tijdens de wedstrijd in het verkeerde keelgat van trainer Roger Schmidt, die in het oog van de camera schreeuwde naar de arbitrage dat ze de schaal vandaag al aan Ajax kunnen geven. Na afloop was hij een stuk rustiger, maar nog altijd vlijmscherp richting de KNVB.

Tegenover ESPN vertelt hij dat hij direct al zag dat de bal uit was. "Ik wist al dat die bal uit was, ik stond precies op de lijn. De bal was 100% uit en ik stond naast de assistent-scheidsrechter. Ik was zeer verrast dat hij zijn vlag niet in de lucht stook. Toen ik de foto's zag, dacht ik dat hij nog geannuleerd zou worden, maar dat gebeurde niet. Soms ben je niet blij met de beslissingen van de arbitrage."

Daarin ziet de Duitse oefenmeester een patroon. "Na zes wedstrijden weet ik nu wel dat álle fifty-fifty-situaties naar Ajax gaan. Als dit ons zou overkomen, vraag ik me af of hij ook geteld had. Het is alleen mijn gevoel. We zijn teleurgesteld. We hebben verloren, terwijl we een goede wedstrijd speelden. We moeten accepteren dat we verloren hebben, maar ik ben trots op het team."

Lees ookMakkelie geeft tekst en uitleg over goedgekeurde Mazraoui-goal

Verder zag Schmidt een hoop positieve dingen bij zijn ploeg. "Ajax heeft problemen gehad met de manier waarop wij gespeeld hebben. We hebben de slag op het middenveld gewonnen. We hebben ze geen ruimte gegeven om hun kwaliteiten uit te laten komen. Mijn gevoel was dat we dichter bij de 2-1 waren dan Ajax met een paar goede kansen. Maar we moeten accepteren dat we hem niet gemaakt hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen