Ten Hag denkt dat Ajax-goal wél terecht goedgekeurd werd

23 januari 2022, 17:17

Ajax-trainer Erik ten Hag (51) denkt dat het doelpunt van Noussair Mazraoui terecht goedgekeurd werd. Hoewel óók de oefenmeester het niet met zekerheid kon zeggen, denkt hij dat assistent-grensrechter Hessel Steegstra de juiste keuze heeft gemaakt. 

Tegenover ESPN werd de oefenmeester gevraagd naar zijn mening over de goal. "Ja, ik moest ook denken aan de wedstrijd tegen Real Madrid. Toen stond ik ook langs de zijlijn", aldus Ten Hag, die de beelden van het moment rond Daley Blind te zien kreeg. "De bal komt omhoog, dat maakt het lastig. In mijn gevoel is de bal niet helemaal over de zijlijn. De grensrechter staat precies op de lijn, hij heeft het beste overzien. Hij is erop getraind en heeft de beste positie." 

Ten Hag vindt dat Ajax niet per se gewonnen heeft door die ene beslissing van Danny Makkelie en de VAR. "We hebben drie honderd procent kansen gecreëerd en hadden de goal ook eerder kunnen maken", stelt de oefenmeester. Na een moeizaam begin, kreeg Ajax de overhand, zag Ten Hag. "Ik had verwacht dat PSV hoger druk zou zetten. Toen we doorhadden hoe we de bal achter Van Ginkel en Gakpo konden krijgen, zag je dat we het initiatief in de wedstrijd kregen", analyseerde Ten Hag.

Lees ook: Van Ginkel ziet beelden dubieus Ajax-doelpunt: "Het is schandalig"

"Ik ben heel tevreden met de overwinning, vooral over de manier waarop. We waren rustig aan de bal", zag Ten Hag, die zag dat Jurriën Timber in de fout ging bij de gelijkmaker. "Dat hoef ik hem niet te vertellen. Maar hij maakt een verkeerde keuze en zijn eerste aanname is niet helemaal goed." Ook werd de oefenmeester gevraagd naar de interesse die FC Barcelona zou hebben in Nicolas Tagliafico. "Ik ben er niet van op de hoogte. En anders zou ik dat wel weten binnen Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen