'Big Virg' goud waard in titelstrijd, Arsenal plots in rampvorm

23 januari 2022, 16:50

Liverpool heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd op het kampioenschap in de Premier League. Op bezoek bij Crystal Palace had het ontzettend veel moeite, maar won het uiteindelijk wel met 1-3. Mede door een doelpunt van Virgil van Dijk kan Liverpool weer drie punten bijschrijven en profiteert het optimaal van het puntenverlies van Manchester City.

Met Van Dijk in de basis kende Liverpool een uitstekende start. Het opende namelijk al binnen tien minuten de score. De corner werd door Andy Robertsen scherp aangesneden en Van Dijk toonde zich de sterkste in de lucht. Na een halfuur spelen kwam Liverpool ook nog op 0-2, nadat Alex Oxlade-Chamberlain een hoge bal controleerde en binnenschoot.

Door een splijtende pass door de defensie konden Jean Philippe Mateta en Odsonne Edouard samen op de keeper af, waardoor Edouard nog wat terug kon doen voor Palace, maar dat bleek niet genoeg. Palace was misschien zelfs wel de betere partij, maar ging niet goed genoeg met de kansen om en kreeg net voor tijd de 1-3 nog om de oren door een penalty van Fabinho. Liverpool nadert Manchester City nu tot op negen punten, maar het heeft nog een wedstrijd tegoed.

Lees ook: 'Lang heeft vertrekwens en staat op verlanglijst van grootmacht'

Arsenal is het kwijt

Waar Arsenal dit seizoen verrassend goed presteerde, lijkt het de kluts nu even kwijt te zijn. Het speelde met 0-0 gelijk tegen hekkensluiter Burnley en heeft daarmee al vijf wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Daarmee ligt het nu uit de FA Cup, uit de Carabao Cup en heeft het virtueel geen ticket voor Europees voetbal meer in handen. Verder speelde Leicester City met 1-1 gelijk tegen het Brighton and Hove Albion van Joël Veltman. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen