Barça meldt zich officieel voor Tagliafico, andere intentie Ajax

Barça meldt zich officieel voor Tagliafico, andere intentie Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 januari 2022 – Terwijl de naam van Nicolas Tagliafico al langer rondzingt in Barcelona, heeft de club zich nu officieel gemeld bij Ajax voor de Argentijn. De clubs gaan met elkaar in gesprek over een overgang van Tagliafico naar Spanje, maar Ajax en FC Barcelona hebben wel andere intenties rondom de deal.

De Argentijnse back kan dit seizoen niet meer rekenen op een basisplaats in Amsterdam en zou daarom zelf graag willen vertrekken. FC Barcelona zoekt een linksback om de concurrentiestrijd aan te gaan met Jordi Alba en daarbij is het uitgekomen bij Ajax. Volgens het Algemeen Dagblad heeft FC Barcelona zich inmiddels officieel gemeld bij Marc Overmars.

Ajax zou echter alleen bereid zijn om Tagliafico definitief van de hand te doen, dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano. Dat is een probleem voor Barcelona, dat de back eigenlijk voor een half jaar wil huren, om zo te voldoen aan de Financial Fair Play-regels. Mocht Barcelona toch overstag gaan, zal het meer op tafel moeten leggen dan het bedrag waarvoor Ajax hem ooit kocht.

Lees ook: 'Barça aast op Tagliafico, maar heeft enorm probleem'

In de winter van 2018 werd Tagliafico door Ajax voor vier miljoen euro overgenomen van Independiente. De verdediger ligt nog vast in Amsterdam tot de zomer van 2023. Daardoor wil Ajax hem liever definitief verkopen. Wellicht kan een optie tot koop een uitweg bieden. Tagliafico wordt ook in verband gebracht met Napoli en Olympique Marseille.

Reacties

gerelateerd