Ergernis om 'saaie' topper PSV - Ajax: "Er gebeurt niet veel"

23 januari 2022, 15:40

Ajax leidt halverwege met 0-1 in de topper tegen PSV door een rake kopbal van spits Brian Brobbey. Toch stelt de topper qua spel en spanning nog behoorlijk teleur, vinden ESPN-analisten Kenneth Perez en Arnold Bruggink.

"Ken je drie O's?", vraagt Perez - die in zijn voetballoopbaan zowel het shirt van Ajax als dat van PSV om de schouders droeg - aan presentator Jan Joost van Gangelen. "Die staan voor: organisatie, organisatie, organisatie. Dat is het bij PSV vandaag. Goh, wat een saaie wedstrijd om naar te kijken. Ajax houdt de bal heel veel achterin, ze blijven wachten tot ze back vrij kunnen krijgen."

Perez vervolgt: "PSV schuift eigenlijk alleen maar van de ene naar de andere kant van het veld. Pas na de 0-1 kwamen er wat tegenspurtelingen vanuit PSV. Het is veel heen en weer. En daarom is het niet leuk om naar te kijken. Er gebeurt niet veel."

Ook Bruggink is nog niet onder de indruk van de kraker om de koppositie. "Je ziet wat PSV anders doet ten opzichte van de heenwedstrijd in de ArenA (5-0 verlies, red.) Ze proberen het centrum dicht te houden, maar dan valt die tegengoal uiteindelijk alsnog." Bij Ajax komt Danilo in de ploeg voor de geblesseerd uitgevallen Brobbey. Bruggink verwacht niet dat Ajax daar per definitie slechter op wordt. "We weten wel dat Danilo ook kansen gaat krijgen in de spits straks. Die bal van Tadic op Brobbey was trouwens wel fantastisch gegeven, hoor. Daarin zie je toch zijn klasse."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen