Feyenoord voert druk op concurrentie op na ruime zege in Goffert

23 januari 2022, 14:10

Feyenoord heeft na een slechte start van 2022 vanmiddag in Nijmegen drie welkome punten gepakt tegen NEC. Een achterstand werd door Orkun Kökcü omgezet naar een 1-2 voorsprong, waarna NEC als een kaartenhuis in elkaar zakte. Alireza Jahanbakhsh en Guus Til zorgden ervoor dat er ook nog aan het doelsaldo werd gewerkt door de stand op 1-4 te bepalen. NEC eindigde de wedstrijd nog met tien man na een rode kaart voor Iván Márquez.

Het affiche Feyenoord-NEC eerder dit seizoen werd een heus doelpuntenfestijn.

Deze editie was in de eerste helft voornamelijk een kansenfestijn. In de tweede helft kwam hier verandering in, omdat de kansen aan Rotterdamse zijde ook werden afgemaakt. Weer was het Kökcü die de bal tegen de touwen schoot. Ditmaal niet vanaf elf meter, maar van een grotere afstand. Na een slechte breedtepass van Calvin Verdonk besloot de middenvelder maar eens met een geplaatst schot uit te halen en met succes. De bal krulde prachtig het doel in en leverde Feyenoord de voorsprong op.

Bijlow zelf kreeg op de lange bal na niets te doen in de tweede helft. Het was wachten op de 1-4 en die zou ook nog komen. In de 91e minuut kopte Guus Til na een goede voorzet van Jens Toornstra raak. Dit gebeurde na de opmerkelijke rode kaart van Iván Márquez na een opstootje met Cyriel Dessers. De VAR greep in en dat zorgde er dus voor dat NEC de rampzalige tweede helft afsloot met tien man.

Door de overwinning kunnen de mannen van Arne Slot vanmiddag in ieder geval rustig kijken wat de wedstrijd tussen PSV en Ajax voor uitkomst levert en verstevigen ze hun derde plaats.

Opstellingen en beoordelingen

NEC: Mattijs Branderhorst 6.5, Bart van Rooij 5.5, Rodrigo Guth 5 (75' Mikkel Duelund -), Iván Márquez 4.5, Cas Odenthal 5, Calvin Verdonk 4.5, Lasse Schöne 6, Dirk Proper 5.5 (68' Jordy Bruijn 5), Elayis Tavsan 4.5, Ali Akman 5 (68' Ole Romeny 5), Magnus Mattsson 4

Feyenoord: Justin Bijlow 6.5, Lutsharel Geertruida 4.5 (71' Jens Toornstra -), Gernot Trauner 7.5,  Marcos Senesi 7.5, Tyrell Malacia 7, Fredrik Aursnes 8, Guus Til 6, Orkun Kökcü 8, Alireza Jahanbakhsh 6 (84' Denzel Hall -), Bryan Linssen 5 (84' Cyriel Dessers -), Reiss Nelson 5 (68' Luis Sinisterra 6.5)

Man of the match: Orkun Kökcü

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.