Meulensteen aan het roer bij Australië na positieve test bondscoach

23 januari 2022, 11:45

René Meulensteen mag zich heel even bondscoach van Australië noemen. De Nederlander staat tijdens de aanstaande interlandbreak aan het roer bij het land, nu bondscoach Graham Arnold positief heeft getest op het coronavirus.

De bondscoach moet daarom in quarantaine. Donderdag speelt Australië in de WK-kwalificatie tegen Vietnam. De verwachting is dat Meulensteen dan aan het roer staat bij The Socceroos. Meulensteen is sinds 2018 actief als assistent van het land.

In het verleden maakte Meulensteen vooral naam als assistent-trainer van Sir Alex Ferguson bij Manchester United. Het leverde hem de hoofdtrainersfunctie op bij Fulham, maar dat avontuur werd geen groot succes. Later trainde Meulensteen ook nog Maccabi Haifa. Bondscoach Arnold, die als speler uitkwam voor onder andere Roda JC en NAC Breda, heeft overigens geen klachten.

Australië staat met elf punten uit zes wedstrijden op de derde plaats in Groep B, achter Saoedi-Arabië (zestien punten) en Japan (twaalf punten). De nummers één en twee plaatsen zich automatisch voor het WK, de nummer drie moet in de play-offs een ticket voor de eindronde in Qatar zien te bewerkstelligen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen