Coach Jansen sluit ontslag bij sc Heerenveen niet uit: "Dan is dat zo"

Coach Jansen sluit ontslag bij sc Heerenveen niet uit: "Dan is dat zo"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 januari 2022 – De positie van trainer Johnny Jansen bij sc Heerenveen staat meer dan ooit onder druk. Zaterdag kwamen de Friezen in eigen huis slecht voor de dag tegen hekkensluiter PEC Zwolle, dat door een rake strafschop van Bram van Polen zegevierde in het Abe Lenstra Stadion.

Er gaan zelfs geluiden op dat Jansen - die een aflopend contract op zak heeft - het seizoen bij de Friezen niet gaat afmaken. Maandag gaat de coach in gesprek met de clubleiding. Daaruit zou de conclusie kunnen voortkomen dat de wegen van Jansen en de club per direct scheiden. "Dat merk ik aan wat er geschreven wordt, maar ook door de kritische gesprekken die we intern al een tijdje voeren", stelt Jansen tegenover Voetbal International.

"Daarnaast is er ruis bovenin de club, al langer", vervolgt hij openhartig. "Men vindt er altijd iets van, er zijn stromingen. Terwijl ik vind: voor de winterstop hebben we er qua punten het maximale uitgehaald en momenteel missen we kwaliteit. Als het een heel negatief gesprek wordt en ze willen niet verder, dan is dat zo. Tegelijkertijd zijn er voor mij ook wel wat zaken die ik graag anders wil."

Lees ook: Houdini-act? PEC terug in degradatiestrijd na tweede zege op rij

Jansen verloor met middenvelder Joey Veerman (vertrok naar PSV) tijdens de winsterstop zijn misschien wel belangrijkste speler. sc Heerenveen hoopt met Thom Haye van NAC Breda de gewenste opvolger in huis te halen, maar de onderhandelingen met de Brabantse club verlopen stroef. In de Eredivisie is de gevallen subtopper inmiddels afgezakt naar de tiende plaats op de ranglijst, al kan sc Heerenveen zich nog altijd plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.

Reacties

gerelateerd