Sterk verdedigend Cambuur brengt zegereeks AZ ten einde

Sterk verdedigend Cambuur brengt zegereeks AZ ten einde

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 januari 2022 – AZ is er zaterdagavond in het eigen AFAS Stadion niet in geslaagd om te winnen van SC Cambuur. De nummer vijf van de Eredivisie vond geen gaatje in de hechte defensie van de Leeuwarders en moest genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. AZ verzuimde daarmee in te lopen op Feyenoord en uit te lopen op Vitesse, dat al verloor van FC Groningen. Cambuur vierde het punt wel en klimt voor minimaal een dag over FC Utrecht heen.

Bij aanvang van deze twintigste speelronde waren AZ en Cambuur de nummers vijf en acht van de Eredivisie. Het verschil in punten was zes in het voordeel van de Noord-Hollanders, die er 35 hadden verzameld. Veel daarvan pakte AZ in de laatste acht duels. Daarin boekte het zes zeges, waaronder een op Ajax. Cambuur won slechts een van de laatste vijf wedstrijden, maar met 29 punten was het team van Henk de Jong al bijna veilig.

In al die wedstrijden lieten AZ en Cambuur vaak aantrekkelijk voetbal zien, dus was de verwachting dat op deze zaterdagavond in Alkmaar ook een leuk duel aanstaande was. In de eerste helft kwam daar echter weinig van terecht. De keepers hadden het vrij rustig en beide aanvallende linies werden veelal lamgelegd door de achterste linies. Namens AZ was het alleen Vangelis Pavlidis die tot een schot kwam en zag hoe Sonny Stevens goed de korte hoek afdekte. Cambuur probeerde net als AZ ook tot aanvallen te komen, maar slaagde er niet in om de Alkmaarse verdediging uit elkaar te spelen.

Aan het begin van de tweede helft was het dus de vraag wie de balans zou gaan doorbreken, als dat al zou gaan gebeuren. Helaas ontspon zich hetzelfde wedstrijdbeeld als in de eerste helft. Het enige verschil was dat het met name AZ was dat dicteerde. Cambuur groef zich in, wachtend op een kansje om er zelfs nog met de zege vandoor te gaan. Na ongeveer een uur kreeg invaller Michael Breij die mogelijkheid, maar zijn schuiver werd met één hand weggeslagen door keeper Peter Vindahl.

AZ liet op een schot van Mitchel Paulissen na weinig meer toe en drong in de loop van de tweede helft meer en meer aan. Vooral Dani de Wit kreeg kansen namens AZ, maar de aanvallende middenvelder kwam niet tot scoren. Hij schampte een corner van Jesper Karlsson, kon een voorzet van Owen Wijndal niet op doel krijgen en kopte van dichtbij tegen de uitgekomen Stevens aan. Tussendoor schoot invaller Thijs Oosting nog naast. Meer kansen kreeg AZ niet, waardoor het na het laatste fluitsignaal van Bas Nijhuis teleurgesteld afdroop. Cambuur vierde het punt en heeft er nu dertig uit twintig.

Opstellingen en beoordelingen*:

AZ: Peter Vindahl Jensen 6.5, Yukinari Sugawara 5, Aslak Fonn Witry 6, Sam Beukema 6, Owen Wijndal 6, Jordy Clasie 6.5, Fredrik Midtsjø 5, Dani de Wit 5.5, Hakon Evjen 5 (65. Thijs Oosting 5.5), Vangelis Pavlidis 5 (65. Albert Gudmundsson 5), Jesper Karlsson 5.5.

SC Cambuur: Sonny Stevens 7, Doke Schmidt 6, Calvin Mac-Intosch 6.5 (74. Marco Tol -), Erik Schouten 6, Sekou Sylla 5 (57. Maxim Gullit 5), Jamie Jacobs 5.5, Mitchel Paulissen 5.5 , Robin Maulun 5 (85. Jasper ter Heide -), Nick Doodeman 5 (58. Michael Breij 6), Roberts Uldrikis 6, Patrick Joosten 5 (75. Tamas Kiss -).

Man of the match: Sonny Stevens
*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

gerelateerd