VI: Wormuth wordt opvolger Buijs bij FC Groningen

22 januari 2022, 21:35   Bijgewerkt: 22 januari 2022, 21:46

Frank Wormuth wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer FC Groningen. Hij zal na dit seizoen het roer overnemen van Danny Buijs. Volgens Voetbal International lijkt Groningen na dit weekend tot een definitieve overeenkomst te komen met de huidige trainer van Heracles. 

Wormuth werd al vaker gelinkt aan de vrijkomende vacature bij FC Groningen, nadat duidelijk werd dat hij na dit seizoen afscheid zou nemen bij Heracles Almelo. Danny Buijs kreeg eerder al te horen dat de club na dit seizoen niet met hem door zou gaan, waardoor Groningen tijdig op zoek kon naar een vervanger.

Die lijkt met Wormuth nu dus gevonden te zijn. Geheel toevallig is dat niet; de Duitser is een oude bekende van Mark-Jan Fledderus, de huidige technisch directeur van FC Groningen. Steker nog: de oud-voetballer was in 2018 degene die Wormuth naar Almelo haalde.

Inmiddels lijkt een akkoord dus aanstaande. De partijen verwachten na dit weekend tot een definitieve overeenkomst te komen. Zij zien dan gelegenheid om de laatste plooien glad te strijken, omdat er na dit Eredivisieweekend een interlandbreak op het programma staat. 

Voor de nu 61-jarige Wormuth in 2018 naar Nederland verhuisde, leidde hij het Onder 20 elftal van Duitsland. Daarvoor werkte hij bij verschillende teams uit de lagere divisie van Duitsland. Bij Heracles is hij bezig aan zijn vierde en dus laatste seizoen. Eerder eindigde hij achtereenvolgens zevende, achtste en negende met de club. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen