Heracles werkt na schorsing ook aan definitief afscheid Vloet

22 januari 2022, 20:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rai Vloet zal ook in de toekomst niet meer terugkeren bij Heracles Almelo. Deze week was de club al woest op hem, nadat bleek dat hij gelogen had over de omstandigheden waaronder hij een dodelijk auto-ongeluk veroorzaakte. Toen bleef het echter slechts bij een schorsing, maar dat betekent niet dat het daar ook bij zal blijven.

Dat verzekerde algemeen directeur Rob Toussaint aan De Telegraaf. Hij legde uit dat de club eerst zorgvuldig het juridische traject moet doorlopen, maar dat duidelijk moet zijn dat Vloet geen toekomst meer heeft bij Heracles. "In het kader van zorgvuldigheid hebben we het op advies van de advocaat op deze manier gedaan: eerst schorsen en daarna kijken naar verdere maatregelen."

Eerder besloot Heracles Vloet nog terug bij de selectie te halen en te laten meetrainen. Vervolgens kwam hij zelfs binnen de lijnen in het duel tegen NEC, wat de club op veel kritiek kwam te staan. Toussaint kijkt nu anders tegen die beslissing aan dan destijds. "Dat is gebeurd op basis van onjuiste informatie die ons is verstrekt door Vloet en zijn advocaat. Als we hadden geweten wat we nu weten, hadden we absoluut een andere beslissing genomen."

Daarmee doelde de directeur op het feit dat Vloet bij het verkeersongeval, waarbij een jongetje van vier jaar oud om het leven kwam, zowel te hard reed als te veel alcohol in zijn bloed had. Eerder had hij tegenover de club beweerd dat dat niet het geval was, waardoor de club nu spreekt van een vertrouwensbreuk. Een definitief afscheid is daarmee aanstaande. "We hopen dat de rust nu gaat terugkeren rond Heracles", aldus Toussaint. 

Lees ook: Ouders overleden Gio (4) doen hun verhaal: "Heeft Vloet gevoel?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen