Rode kaart wordt Vitesse fataal: duur puntenverlies

Rode kaart wordt Vitesse fataal: duur puntenverlies

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 januari 2022 – Vitesse is er zaterdagavond niet in geslaagd om de ongeslagen status in de Eredivisie vast te houden. In het eigen GelreDome bleek FC Groningen met 1-3 te sterk voor het tiental voor de Arnhemmers. De negatieve hoofdrol was weggelegd voor de doorgaans zo belangrijke Loïs Openda.

Het was vanaf de aftrap duidelijk dat Vitesse geen gemakkelijke avond tegemoet zou gaan. De thuisploeg moest noodgedwongen aantreden zonder sterkhouders Riechedly Bazoer en Sondre Tronstad, die allebei niet fit genoeg waren om te spelen. De ogen waren daarom vooral gericht op topschutter Openda. De huurling van Club Brugge scoorde dit seizoen immers al tien keer. Tegen Groningen liet hij zich echter van een andere kant zien. Openda deelde een lichte elleboogstoot uit aan Mike te Wierik en dat was volgens Dennis Higler voldoende voor een rode kaart.

Met elf tegen elf waren beide ploegen er niet echt in geslaagd om serieuze kansen te creëren. Vitesse begon met het uitdelen van speldenprikjes, maar dat was niet voldoende om Peter Leeuwenburgh serieus uit te dagen. Aan de overkant was vooral Jørgen Strand Larsen dreigend. Kort na de rode kaart voor Openda maakte Groningen via de Noorse spits al dankbaar gebruik van het numerieke overtal. Strand Larsen dook bij een vrije trap van Tomás Suslov op in de zestien van Vitesse en liet Jeroen Houwen kansloos met een uitstekende kopbal: 0-1.

Letsch bleek not amused met de prestatie van zijn ploeg en stuurde direct na de thee liefst drie nieuwe namen het veld in. Dat had zeker niet direct effect, aangezien Bjorn Meijer een mogelijkheid op de 0-2 liet liggen. Met tien man probeerde Vitesse vervolgens fanatiek de aanval te zoeken en Adrian Grbic nam het doel van Leeuwenburgh enkele keren onder vuur. Daarna was het eigenlijk wel gedaan met het geloof van Vitesse en sloeg Groningen aan de overkant hard toe. De bezoekers maakten daarbij optimaal gebruik van de ruimte op de vijandelijke helft.

Strand Larsen stuitte in eerste instantie nog op Houwen, die kansloos was op de rebound van Michael de Leeuw. Die inzet werd uiteindelijk nog geraakt door Eli Dasa. Niet veel later maakte invaller Daniël van Kaam definitief een einde aan de reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning. Hij kreeg de bal na geklungel van Dasa en schoot hard de 0-3 binnen. Toch kon Vitesse nog wat terugdoen na een ketser van Peter Leeuwenburgh. De goalie van Groningen wachtte veel te lang met uittrappen en zag de bal via Dominik Oroz in het net belanden.

De Arnhemmers bleken echter niet in staat om een serieus slotoffensief op de mat te leggen en zullen hopen dat aartsrivaal NEC Nijmegen zondagmiddag drie punten pakt. Die ploeg speelt namelijk in eigen huis tegen nummer drie Feyenoord, een van de concurrenten van Vitesse. Voor Groningen zijn de drie punten bijzonder kostbaar. De ploeg van trainer Danny Buijs stond door de slechte resultaten van de laatste tijd akelig dicht bij de gevarenzone. Door de broodnodige overwinning hebben de manschappen van Buijs weer wat lucht.

Opstellingen en beoordelingen*
Vitesse: Jeroen Houwen 6; Eli Dasa 4.5, Danilho Doekhi 5, Enzo Cornelisse 5 (46. Matús Bero 5), Jacob Rasmussen 5.5, Maximilian Wittek 5; Toni Domgjoni 5 (46. Dominik Oroz 5.5), Patrick Vroegh 5 (46. Daan Huisman 5), Thomas Buitink 5.5 (75. Nikolai Baden Frederiksen -); Adrian Grbic 6 (75. Tomás Hájek -), Loïs Openda 3.

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 4; Damil Dankerlui 5 (68. Daniël van Kaam 6.5), Mike te Wierik 6, Bart van Hintum 6.5, Bjorn Meijer 6.5; Melayro Bogarde 6 (80. Wessel Dammers -), Neraysho Kasanwirjo 6, Paulos Abraham 6 (80. Romano Postema -), Michael de Leeuw 6.5 (68. Mohamed El Hankouri 6), Tomás Suslov 6, Jørgen Strand Larsen 7 (89. Marin Sverko -).

Man of the Match: Jørgen Strand Larsen
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

gerelateerd