FC Emmen berooft Excelsior virtueel van promotieticket

22 januari 2022, 18:21

FC Emmen is na een overtuigende 2-0 overwinning op NAC Breda de nieuwe nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Dick Lukkien, die afgelopen seizoen nog degradeerde uit de Eredivisie, heeft daardoor het tweede directe promotieticket in de Eerste Divisie virtueel in handen.

Een productieve fase van twee minuten was genoeg om NAC te verslaan. Jari Vlak opende na 31 minuten de score door raak te schieten, terwijl Reda Kharchouch twee minuten later voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd zorgde. Met een omhaal liet de spits doelman Nick Olij kansloos. NAC, dat het moest stellen zonder spelmaker Thom Haye, kwam die twee tikken niet meer te boven.

Daardoor steeg FC Emmen voor het eerst dit seizoen naar een plek in de top twee van de Eerste Divisie. De Drentse formatie startte matig aan het seizoen, maar heeft zich de laatste maanden ontpopt tot een zeer stabiele ploeg in de Eerste Divisie. De voorsprong op nummer drie Excelsior bedraagt nu twee punten. Volgende week treffen de twee ploegen elkaar in Rotterdam.

Ook Jong Ajax is als nummer vier een serieuze bedreiging voor Emmen, maar die ploeg kan uiteraard niet promoveren. Daardoor mogen ook nummers vijf en zes De Graafschap en Roda JC dromen van een terugkeer in de Eredivisie.