Malen imponeert bij Dortmund; strohalm Viergever en Willems

22 januari 2022, 17:26

Donyell Malen heeft een hoofdrol gegrepen in de Bundesliga-ontmoeting tussen Borussia Dortmund en TSG Hoffenheim (2-3). Op bezoek bij de middenmoter groeide de Nederlander met drie assists uit tot de man van de wedstrijd aan de kant van de bezoekers. Eindelijk begint hij langzaam uit de schaduw van zijn ploeggenoot en superster Erling Haaland.

Natuurlijk zijn nog altijd alle blikken gericht op Haaland, die op aangeven van Malen zijn zestiende treffer van het seizoen produceerde. Aan zijn zijde komt ook Donyell Malen de laatste tijd los. De aanvaller beleefde een stroeve start in West-Duitsland, maar maakte tegen Hoffenheim voor de vierde keer op rij de negentig minuten vol. Met twee assists betaalde hij dat vertrouwen terug.

Na de assist op Haaland, die in de tweede helft geblesseerd uitviel vanwege liesklachten, was Malen namelijk nogmaals betrokken bij een goal. Zijn gevoelige steekpass in de diepte kwam recht in de voeten van Marco Reus, die oog in oog met de doelman de score verdubbelde. Dankzij een eigen goal van David Raum, ook na een voorzet van Malen, bleef Dortmund in het spoor van koploper Bayern München. Het verschil in verliespunten (zes) bleef daarmee intact. Daar konden de tegengoals van Hoffenheim, gemaakt door Andrej Kramaric en Georginio Rutter niets meer aan veranderen.

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1484916758322495490]

Greuther Fürth - FSV Mainz: 2-0

Het Nederlands getinte Greuther Fürth heeft een strohalm gegrepen in de Bundesliga. De hekkensluiter versloeg het FSV Mainz van Jeremiah St. Juste en invaller Jean-Paul Boëtius met 2-0 en boekte daarmee de eerste zege sinds 12 december. Bij de degradatiekandidaat begonnen Nick Viergever en Jetro Willems in de basis. Justin Hoogma ontbrak in de selectie.

Overige uitslagen

Bayer Leverkusen - FC Augsburg: 5-1

Borussia Mönchengladbach - Union Berlin: 1-2

SC Freiburg - VfB Stuttgart: 2-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen