Xavi neemt het op voor bekritiseerde Frenkie de Jong

22 januari 2022, 14:29   Bijgewerkt: 22 januari 2022, 15:10

Xavi heeft het zaterdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Deportivo Alavés opgenomen voor Frenkie de Jong. De Nederlandse middenvelder krijgt er de afgelopen weken flink van langs in de Spaanse media.

De Jong lijkt niet meer onbetwist te zijn bij Barcelona, maar het baart Xavi geen zorgen dat de middenvelder met zijn vorm tobt. "Hij moet een belangrijke speler voor ons zijn en dat zal hij ook worden", aldus de trainer, die aanstipt dat De Jong de laatste tijd met fysieke klachten te maken heeft gehad.

Lees ook'Onaanvaardbaar' optreden De Jong: "Niet meer onomstreden"

Afgelopen donderdag in de achtste finale van de Spaanse beker tegen Athletic Bilbao (3-2 verlies) verscheen De Jong niet aan de aftrap. Als invaller kwam hij na een uur alsnog binnen de lijnen. "Een aantal spelers kampt met fysieke ongemakken, zoals Frenkie en Jordi Alba. We moeten starten met spelers die fit zijn."

Fati

Ook de blessure van Ansu Fati kwam tijdens het persmoment ter sprake. De Spaanse aanvaller liep midweeks een hamstringblessure op en is daardoor weer lang uit de roulatie. "Hij is erg aangeslagen. Het raakt ons allemaal, alhoewel hij degene is die er het zwaarst door wordt getroffen. Dit zijn situaties die je niet in de hand hebt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen