Ouders overleden Gio (4) doen hun verhaal: "Heeft Vloet gevoel?"

22 januari 2022, 08:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De ouders van Gio Roos, de vierjarige jongen die in november om het leven kwam bij een door Rai Vloet veroorzaakt verkeersongeluk, hebben in De Telegraaf hun verhaal gedaan. De 26-jarige speler van Heracles Almelo werd vrijdag per direct geschorst nadat zijn club erachter was gekomen dat hij heeft gelogen over de toedracht van het ongeval. Niet alleen reed Vloet de betreffende nacht veel te hard, ook had hij te veel gedronken.

Voor de ouders van Gio is de tijd gekomen om het stilzwijgen te doorbreken. "In een clubvideo zegt Vloet dat hij elke dag met ons meeleeft. Maar tot op heden hebben we níets van hem zelf gehoord", vertellen de ouders. Vloet keerde begin vorige week terug in de selectie van Heracles en maakte afgelopen weekend tegen NEC (0-0) als invaller zijn rentree in de Eredivisie. "Elk nieuwtje over Vloet doet pijn. Dat Rai weer mee kan trainen, dat hij opeens mag invallen in een wedstrijd. Nu trekt de voetbalclub dat weer in, omdat de rouwgevoelens van de familie van het slachtoffer voorop zouden staan. Maar we hebben daar weinig van gemerkt, behalve een brief van de club vlak na het ongeluk. Mijn zoon raakt ondergesneeuwd door nieuws over Vloet", aldus de moeder.

In de clubvideo waarin Vloet voor het eerst over het ongeluk sprak, nam de middenvelder in de ogen van de ouders een slachtofferrol aan. "Alsof het voor hém heel erg is. Maar wij hebben ons kindje verloren. Ook wij zijn bij dat ongeluk lichamelijk gewond geraakt. En wij staan op de wachtlijst voor psychologische hulp", vertelt de vader. De ouders willen vooral horen dat het Vloet spijt. "Dat hij nooit met drank op in de auto had moeten gaan zitten en ook niet zo snel had moeten rijden. Zijn vriend heeft zes keer de politie gebeld om te vragen hoe het met ons ging, maar Vloet niet. Heeft hij gevoel, heeft hij spijt? Met een gevangenisstraf krijgen we Gio niet terug, maar welke straf hij ook krijgt: voor ons is het nooit genoeg."

Erik Thomas, de advocaat van Vloet, bevestigt dat de voetballer geen contact heeft gehad met de familie Roos. "Maar we hebben wel aan de politie voorgelegd dat we dat wilden", zegt hij. "Mijn ervaring is dat het in veel gevallen niet op prijs wordt gesteld als iemand zomaar ineens gaat bellen, voor de deur staat of een briefje stuurt. We hebben al na een paar dagen aangegeven bij de politie dat Rai graag contact wilde hebben, maar daar kwam geen positief antwoord op. Daarop heb ik aangegeven dat ik het graag hoorde als dat zou veranderen. Dat bericht hebben we niet gehad. Ik denk dat mijnheer Vloet zeker contact zal willen hebben, maar wij leefden door de politie in de veronderstelling dat het daarvoor nog niet het juiste moment was. Heel spijtig dat die emoties er ook nog voor hen bijkomen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen