Vitesse
2 – 0
FC Utrecht

Bosz houdt reeks vast en brengt rivaal verder in problemen

Bosz houdt reeks vast en brengt rivaal verder in problemen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 januari 2022 – Peter Bosz heeft weer wat lucht bij Olympique Lyonnais. Hoewel de trainer al zes wedstrijden op rij ongeslagen was met de ploeg, nam de druk op hem toe. Die reeks leverde namelijk maar één keer een driepunter op. Nu was het weer raak voor de Nederlandse oefenmeester, die inmiddels in het linkerrijtje staat na de 1-0 overwinning.

De Derby du Rhône is een van de meest intense wedstrijden in Frankrijk. De ploegen begonnen ook deze keer met het mes tussen de tanden. Lyon wilde het linkerrijtje binnendringen, terwijl Saint-Étienne ook wel een zege kan gebruiken. De voormalig topclub staat troosteloos laatste in de Ligue 1. Bosz heeft de grote rivaal nu een extra duwtje richting het tweede niveau gegeven.

Lyonnais won, maar tankte niet echt vertrouwen tegen de hekkensluiter. Moussa Dembélé zorgde voor de enige treffer van de wedstrijd vanaf de strafschopstip. Na een kwartier spelen kreeg de aanvaller zelf de strafschop mee, die hij dus zelf ook tegen de touwen werkte. Doelman Paul Bernadoni maakte geen enkele kans op de inzet, aangezien de sluitpost de verkeerde kant opdook. Het was niet het begin van een voetbalshow, al was de ploeg van Bosz heer en meester.

Mahdi Camara had de enige serieuze kans van de wedstrijd voor Saint-Étienne, maar Antony Lopes kon zich onderscheiden. Ondanks dat de Nederlandse trainer zijn club zag heersen binnen de lijnen, was de opluchting bij het laatste fluitsignaal groot. De minieme voorsprong werd over de streep getrokken, waardoor Lyonnais nu 31 punten heeft. Daarmee staat de ploeg gedeeld negende.

Reacties

gerelateerd