Leão moet Sporting Portugal boete van miljoenen euro's betalen

21 januari 2022, 20:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael Leão moet Sporting Portugal een boete betalen van 16,5 miljoen euro. Dat heeft het Portugese Hof van Beroep, Tribunal da Relação de Lisboa, bekendgemaakt. De aanvaller liet zijn contract eenzijdig verbinden na de enorme onrust bij de club, waarbij supporters de spelersgroep aanviel.

Vijftig hooligans stormden in 2018 het trainingscomplex op en vielen daarbij de selectie aan, waarbij onder anderen Bas Dost geblesseerd raakte door de eigen aanhang. Ook Leão maakte dat incident mee en weigerde daarna om nog langer voor de club uit te komen. Hij verscheurde zijn contract en vertrok naar het Franse Lille, tot groot ongenoegen van de Portugese topclub.

De club zag in hem namelijk een nieuwe groeibriljant in de lijn van Cristiano Ronaldo en Luis Figo. Dat geld kwam er nu niet door zijn transfervrije vertrek. Sporting besloot de straf aan te vechten en dat werpt nu zijn vruchten af. De aanvaller vertegenwoordigde destijds een bedrag van 16,5 miljoen euro en moet dat geld nu dus uit eigen zak betalen aan zijn oude club. Leão ging in beroep tegen die boete, maar de arbitragecommissie kwam tot eenzelfde conclusie. Daardoor blijft de straf staan.

De 22-jarige aanvaller speelde slechts één jaar in Frankrijk, waarna hij voor circa dertig miljoen euro de overstap maakte naar AC Milan. Bij de Italiaanse club was hij 21 keer trefzeker in 96 wedstrijden. Dit seizoen is hij belangrijk voor de nummer twee van de Serie A. In achttien wedstrijden kwam hij tot zes goals en vier assists.Tot dusver kwam hij ook al tot drie interlands voor Portugal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen