Howe snapt niets van kritiek op trainingskamp naar Saudi-Arabië

21 januari 2022, 18:55   Bijgewerkt: 21 januari 2022, 19:07

Newcastle United gaat op trainingskamp naar Saudi-Arabië. Dat zorgt voor veel verontwaardiging bij diverse mensenrechtenorganisaties. Desondanks blijft trainer Eddie Howe achter het besluit staan van de clubleiding.

De Engelse club werd dit seizoen overgenomen door een consortium uit het Midden-Oosten, waardoor de link snel gelegd is met Saudi-Arabië. Newcastle heeft na komend weekend maar liefst zeventien dagen geen wedstrijd op het programma staan, waardoor de ploeg een trainingskamp heeft ingepland. Tijdens de trip zouden de spelers en de staf van de club voor het eerst hun nieuwe eigenaar, kroonprins Mohammad bin Salman.

Amnesty International gaf al een statement af aan de BBC. De trip wordt 'een PR-stunt van de Saudische autoriteiten' genoemd. "De spelers en de staf moeten van de gelegenheid gebruik maken om de schending van de mensenrechten aan de kaak te stellen", vertelt Sacha Deshmukh van Amnesty. De trainer van Newcastle kan niets met de kritiek, vertelt hij voorafgaand aan het thuisduel met Leeds United, de laatste wedstrijd voor de ploeg op weg gaat naar het Midden-Oosten.

"Wij hebben deze beslissing bewust gemaakt, omdat de faciliteiten daar het beste zijn. We doen het voor onze spelers, die daar goed verzorgd worden. We kunnen ons daar perfect focussen op de rest van het seizoen", vertelt Howe. "Het is voor ons goed om met z'n allen weg te gaan. Wij kunnen naar elkaar toe groeien, wat enorm belangrijk is in de strijd om degradatie."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen