Burgemeesters doen oproep aan kabinet: stadions open

Burgemeesters doen oproep aan kabinet: stadions open

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 januari 2022 – Burgemeesters zijn duidelijk richting het kabinet: de stadions kunnen wat hen betreft open. De voetbalclubs lieten eerder al weten dat ze wilden demonstreren door de toegangspoorten open te gooien, maar die demonstratie is niet nodig als het aan de bestuurders ligt.

"Voetbal kijken via ESPN of Studio Sport is leuk, maar het haalt het niet bij stadionbezoek. Fans hebben behoefte aan ontspanning en amusement", stelt Paul Depla in het Algemeen Dagblad. De burgemeester van Breda voerde vandaag overleg met zijn collega's. De steden waar een voetbalclub gehuisvest is, zijn dus duidelijk na een goed gesprek: de stadions moeten weer open bij de volgende persconferentie van Mark Rutte.

Voetbalclubs willen op 28 januari de deuren openen als demonstratie, maar de burgemeester hopen dat de voetballiefhebbers dan al goed nieuws hebben gekregen. Het eerstvolgende 'weegmoment', waarbij mogelijk verder versoepeld wordt, is namelijk drie dagen eerder. Depla stelt dat niet alleen fans, maar ook de voetbalorganisaties zelf hunkeren naar versoepelingen. "Voor de clubs, die het al twee jaar financieel heel moeilijk hebben, is dat belangrijk en voor de supporters, die zo lang niet naar het stadion konden, is dat tenminste zo belangrijk."

De burgemeester stelt dat een stadionbezoek veilig is en hoopt daarom dat het profvoetbal 'niet vergeten wordt' bij nieuwe versoepelingen. "Het blijft een rare situatie dat we wel met zijn allen naar de IKEA kunnen, maar dat geplaceerd bezoek aan een stadion niet kan. Juist omdat bewezen is dat stadions geen corona-brandhaarden zijn gebleken. 'Heb oog voor de nood van de clubs'; dat is wat we het kabinet willen meegeven", aldus Depla, die realistisch blijft. Hij weet dat de stadions waarschijnlijk nog niet helemaal open gaan met een volle bezetting. "Dat zal nog een brug te ver zijn."

Reacties

gerelateerd