Jansen steunt blunderende doelman: "Het lot van een keeper"

Jansen steunt blunderende doelman: "Het lot van een keeper"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 januari 2022 – Peter Vindahl Jensen ging woensdagavond in de fout tijdens het bekerduel met FC Twente, maar gelukkig voor de doelman bleef het zonder gevolgen. De Alkmaarders bekerden verder na een 1-2 overwinning. Het was niet de eerste keer sinds zijn komst dat hij een matige indruk maakte. Pascal Jansen heeft daarom met de sluitpost om de tafel gezeten.

"Een dag na de wedstrijd tegen Twente hebben we even met elkaar gesproken", vertelt de trainer van AZ aan Voetbal International. "Daarna zijn we weer overgegaan tot de orde van de dag. Peter voelt zich heel verantwoordelijk als er iets mis gaat. Zoals de meeste keepers dat hebben. Dit is het leven en het lot een keeper. Vaak is het dan meteen een goal of een penalty. Peter kan dit prima een plek geven. Op training is hij gewoon doorgegaan met dingen waarmee hij altijd al bezig was: proberen elke dag een betere keeper te worden."

De Alkmaarders willen tegen SC Cambuur op jacht naar de tiende overwinning op rij. De ploeg begon dit seizoen moeizaam na het vertrek van Marco Bizot, Teun Koopmeiners, Jonas Svensson, Calvin Stengs en Myron Boadu, maar inmiddels gaat het AZ voor de wind. Het gat met nummer drie Feyenoord is slechts vier punten. Desondanks wil Jansen niet te ver vooruit kijken. "Ons eerstvolgende doel is Vitesse achterhalen en daar over heen gaan."

Vraagtekens over Pantelis Hatzidiakos
De trainer weet nog niet of hij weer kan beschikken over Pantelis Hatzidiakos. Hij kon het bekerduel met FC Twente niet spelen door hamstringklachten, maar is mogelijk nu wel weer fit. Het zou een opsteker zijn voor Jansen, aangezien Bruno Martins Indi het duel sowieso aan zich voorbij moet laten gaan met een teenblessure. "We doen er alles aan om Panta op tijd fit te krijgen. Hij trainde vandaag nog apart van de groep", aldus de keuzeheer in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Reacties

gerelateerd