Ajax-flop Magallán blikt terug: "Ik was mentaal niet klaar"

Ajax-flop Magallán blikt terug: "Ik was mentaal niet klaar"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 januari 2022 – Lisandro Magallán krabbelt na een aantal lastige jaren langzaam op. De bij Ajax geflopte verdediger heeft zich bij RSC Anderlecht opgewerkt tot basisspeler en mag zich inmiddels zelfs een vaste waarde noemen. Naar eigen zeggen is Magallán nu mentaal sterk genoeg om alsnog te slagen in het Europese voetbal.

Ajax haalde Magallán begin januari voor negen miljoen euro naar Nederland. De verdediger in Amsterdam kende een ongelukkige start, met als dieptepunt de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord. "Dat was niet goed, maar je moet ook naar de omstandigheden kijken", blikt hij terug bij Het Nieuwsblad. "Ik kwam voor het eerst naar Europa, weg van mijn familie, sprak geen Engels en net na die wedstrijd raakte ik geblesseerd. Het zat gewoon tegen. Daarna begon het team te draaien en ik kreeg geen kansen meer."

Magallán belandde al snel op een zijspoor bij Ajax en werd een half jaar na zijn komst verhuurd aan Deportivo Alavés. Daarna volgde een huurperiode bij FC Crotone. "Ik was mentaal niet klaar voor die uitleenbeurten", zegt Magallán nu. "Sinds vorig jaar wordt er veel aandacht geschonken aan de mentale gezondheid van sporters, toen nog niet. Ik voelde me alleen. Pas sinds ik bij Anderlecht zit, ben ik mentaal sterk genoeg om te slagen."

Dit seizoen wordt Magallán door Ajax verhuurd aan Anderlecht, waar hij werkt onder Vincent Kompany. "Vooraf legde Vincent me uit dat ik deel zou uitmaken van een brede kern, maar Kompany is zo'n trainer met veel geduld die zijn spelers leert hoe hij voetbal ziet. Zo'n menselijke coach vind je niet vaak. We pikken zijn visie nu op en zijn goed op weg om onze doelen te bereiken", aldus de verdediger, die naar verluidt voor vijf miljoen euro definitief kan worden overgenomen door Anderlecht.

Reacties

gerelateerd