Transferweekje: pikante overstap Ihattaren, PSV nog op zoek

22 januari 2022, 14:30

Nog iets meer dan een week en de transfermarkt sluit zijn deuren weer. Wat gaat de komende anderhalve week ons brengen? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Pikante overstap Ihattaren

Hij is zonder twijfel de meest besproken Nederlandse voetballer van de afgelopen dagen. Mohamed Ihattaren staat op het punt om een bijzondere overstap te maken. Het leek erop dat de aanvallende middenvelder zijn loopbaan tijdelijk zou voortzetten bij FC Utrecht, maar naar het zich laat aanzien wordt Ajax zijn nieuwe club. De nakende transfer doet in Eindhoven de wenkbrauwen fronsen. Volgens het Eindhovens Dagblad wilde Ihattaren eigenlijk terugkeren naar PSV, maar in het Philips Stadion zat men niet op hem te wachten. Feyenoord zag het eveneens niet zitten om in zee te gaan met het enfant terrible. Ajax lijkt het wel aan te durven, maar zal nog wel overeenstemming moeten zien te bereiken met Juventus. Het liefst willen de Amsterdammers de veelbesproken Ihattaren huren met optie tot koop. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Vlahovic staat te koop

Fiorentina zet Dusan Vlahovic in de etalage nu hij zijn in 2023 aflopende contract niet wil verlengen. Over belangstelling heeft de topscorer van de Serie A niet te klagen. Joe Barone, algemeen directeur van Fiorentina, maakte vrijdag bekend dat een aantal buitenlandse clubs zich heeft gemeld voor de 21-jarige spits. Onder meer Arsenal hoopt zich te versterken met de alom begeerde aanvaller. Vanuit Italië zou er interesse zijn van Juventus. De club uit Turijn zou zelfs al een eerste bod hebben uitgebracht op Vlahovic: 35 miljoen euro plus Dejan Kulusevski. Naar verluidt verlangt Fiorentina een bedrag van zeventig miljoen euro voor de speler die dit seizoen al zeventien doelpunten in de Italiaanse competitie maakte.

Waar speelt Haye na 31 januari?

Er ontspint zich een ware transfersoap rondom Thom Haye. Een aantal feiten: Haye geniet belangstelling van meerdere clubs, waarvan sc Heerenveen het meest concreet is (1). De spelmaker acht zichzelf rijp voor een stap hogerop (2). NAC Breda houdt een vertrek van Haye niet tegen, maar zit wel hoog in de boom en is niet bereid water bij de wijn te doen (3). Een transfer is dus nog geen uitgemaakte zaak. Heerenveen heeft naar verluidt een half miljoen euro geboden voor Haye, maar NAC verlangt volgens BN De Stem een transfersom van 750.000 euro. Mocht NAC aan de vraagprijs vasthouden en wil Heerenveen daar niet aan voldoen, dan kan de deal zomaar klappen. Het geduld van Haye begint op te raken. En aangezien het verschil tussen vraag en aanbod nog fors is, zou de soap zomaar een slechte afloop kunnen hebben.

Situatie Bergwijn veranderd

Het kan verkeren in de voetbalwereld. De kans dat Steven Bergwijn de overstap maakt naar Ajax, werd deze week een stuk kleiner. Dat heeft allemaal te maken met de sensationele invalbeurt van de aanvaller van Tottenham Hotspur tegen Leicester City. Met doelpunten in minuut 95 en 97 bezorgde hij zijn ploeg de zege. Het was voor trainer Antonio Conte aanleiding om met de Engelse pers te delen dat hij Bergwijn eigenlijk niet kwijt wil. Zo dreigt Ajax naast de komst van de voormalig speler van PSV te grijpen. Toveren de Amsterdammers nog een verrassing uit de hoge hoed? Of wordt het vertrek van David Neres intern opgevangen door bijvoorbeeld Amourricho van Axel Dongen door te schuiven? De zeventienjarige aanvaller liet de afgelopen wedstijden in elk geval zien uit het goede hout gesneden te zijn.

Dembélé en Barça uit elkaar

De bom is ontploft. Ousmane Dembélé moet vertrekken bij FC Barcelona. En wel onmiddellijk. Barça heeft zeven maanden geprobeerd om het aflopende contract van de 24-jarige aanvaller te verlengen, maar zonder succes. Dus wil de club nog voor 1 februari afscheid nemen van Dembélé. Heel veel zullen de Catalanen niet verdienen aan het vertrek van de 27-voudig Frans international, die in 2017 nog voor 140 miljoen euro werd overgenomen van Borussia Dortmund. In Frankrijk wordt gerept over een vraagprijs van twintig miljoen euro, maar geïnteresseerde clubs denken Dembélé voor een veel lager bedrag te kunnen overnemen. Chelsea zou een bod van vier miljoen euro voorbereiden. Barça kan hoog in de boom kunnen zitten en de aanbieding van tafel vegen, maar die luxe heeft de club eigenlijk niet. Het is voor de financieel geplaagde club te hopen dat er voor 1 februari een hoger bod binnenkomt. Anders wordt hele situatie nog een stukje pijnlijker.

PSV nog op zoek

Het is PSV nog niet gelukt om een vervanger aan te trekken voor André Ramalho. De Braziliaanse centrumverdediger raakte in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Go Ahead Eagles (2-0) geblesseerd, moest onder het mes en zal pas over enkele maanden weer in actie komen. De Eindhovenaren kunnen het wegvallen van Ramalho intern opvangen door Jordan Teze of Armando Obispo basisspeler te maken, maar willen eigenlijk nog een extra centrumverdediger aan de selectie toevoegen. De naam van Anel Ahmedhodzic is al meerdere keren gevallen, maar de verdediger kost acht miljoen euro en dat is PSV te gortig. De Eindhovenaren hebben volgens het Eindhovens Dagblad ook bij Liverpool geïnformeerd naar Nathaniel Phillips, maar hij komt waarschijnlijk ook niet naar de Eredivisie. Liverpool vraagt twaalf miljoen euro voor de Engelse verdediger, terwijl PSV hem eigenlijk alleen wil huren. Geen Ahmedhodzic en geen Philips dus, maar wie komt wel naar Eindhoven?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen