Vitesse
2 – 0
FC Utrecht

KNVB roept kabinet op om competities te laten hervatten

KNVB roept kabinet op om competities te laten hervatten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 januari 2022 – De KNVB roept het kabinet op om de coronamaatregelen in de sport verder te versoepelen. Als het amateurvoetbal uiterlijk in het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 februari kan worden hervat, dan kunnen de competities op een normale manier worden uitgespeeld.

De meeste competities liggen inmiddels een kleine twee maanden stil. Sinds kort kunnen amateurvoetballers weer wel (samen) kunnen trainen en is het spelen van onderlinge wedstrijden ook weer toegestaan. Dat geldt niet voor wedstrijden tussen verschillende clubs, waardoor de competities op dit moment nog niet kunnen worden hervat.

De KNVB is blij dat er weer getraind kan worden, maar stelt dat veel sporters een uitdaging of prikkel nodig hebben. 'Je schrijft je niet in bij een voetbalvereniging om doelloos een bal over te schieten, je wil wedstrijden spelen. Die extra meters op de training zijn geen enkel probleem omdat je later voor je team de overwinning uit het vuur wil slepen', aldus de bond in een statement. 'Andersom geredeneerd: hoe lang blijft trainen leuk als er geen competitie is om voor te trainen? Sommige van onze leden hebben hun voetbalschoenen vanwege de lockdowns in de afgelopen twee jaar aan de wilgen gehangen.'

'Het amateurvoetbal biedt echter meer dan alleen fysieke fitheid en sportieve uitdagingen, zo is het verenigingsleven van groot belang voor de geestelijke gezondheid en sociale contacten. Het dient daarmee een maatschappelijk belang en is een wapen in de strijd tegen eenzaamheid en depressiviteit. Ook bij de jeugd', gaat de KNVB verder. 'Nu het sportieve deel weer is opgestart, is het dus zaak dat de competities en daarmee het verenigingsleven snel volgen. Daarom hebben wij samen met de sportwereld het kabinet gevraagd om alle competities uiterlijk begin februari te laten hervatten. Gezien alle genoemde redenen hopen wij dinsdag aanstaande op een positief besluit.'

Reacties