Erehaag voor Plank maakt indruk: "Een prachtig gebaar van Ajax"

21 januari 2022, 09:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het meest bijzondere moment van de bekerwedstrijd tussen Ajax en Excelsior Maassluis (9-0) vond in de slotfase plaats. In de 89ste minuut werd Devin Plank door beide ploegen op het veld verwelkomd. Een gebaar dat hij niet snel zal vergeten.

Voor Plank betekende zijn invalbeurt tegen Ajax een afsluiting van een zware periode. Begin vorig jaar werd bij hem een kwaadaardige tumor in zijn kuitbeen ontdekt. Na een traject met chemokuren en operaties stond de jonge aanvaller donderdag eindelijk weer op het veld. In de Johan Cruijff ArenA werd hij met een erehaag onthaald door zijn ploeggenoten én de spelers van Ajax.

"Het was voor mij zeker weten een mooi moment. Ik ben blij dat ik nog even mocht invallen, daar zag het niet naar uit", aldus Plank na afloop van het bekerduel voor de camera van ESPN. "Voor de wedstrijd dacht ik dat ik misschien een paar minuutjes zou gaan spelen, maar tijdens de wedstrijd dacht ik dat het moeilijk zou worden omdat we al vier keer hadden gewisseld. Ik ben er nu vrij nuchter over, ik denk dat het besef morgen komt."

Excelsior Maassluis-trainer Dogan Corneille kreeg tranen in zijn ogen van de erehaag. "Dat is niet uit te leggen. Het is zo verschrikkelijk mooi dat hij dat moment krijgt. Een prachtig gebaar van Ajax dat ze meededen, dat waarderen we enorm."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen