Ajax oogt in bekerduel meer klaar voor Eredivisie-topper dan PSV

21 januari 2022, 00:30   Bijgewerkt: 20 januari 2022, 23:54

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 20 januari.

Vertrekkandidaten Ajax pakken podium bij enorme bekerzege

Ajax had donderdagavond zoals verwacht geen enkele moeite met tweededivisionist Excelsior Maassluis. In de achtste finale van de KNVB Beker wonnen de Amsterdammers overtuigend met liefst 9-0. Verschillende reserve- en jeugdspelers grepen hun kans om zich te bewijzen met beide handen aan.

PSV dankt Veerman tegen Telstar en gaat schadevrij richting Ajax

Met de nodige moeite heeft PSV zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De Eindhovenaren moesten een vroege achterstand ombuigen tegen Telstar, maar slaagden daarin door doelpunten van Armindo Bruma en Joey Veerman: 2-1. Dat het er verder allemaal niet zo goed uit zag bij PSV was minder belangrijk, het had in ieder geval schadevrij de avond overleefd en kan nu rustig toewerken naar Ajax.

PSV-coach Schmidt puzzelt richting Ajax, Zahavi is inzetbaar

PSV-trainer Roger Schmidt kan komend weekend een beroep doen op Eran Zahavi. De ervaren spits viel donderdagavond tegen Telstar voor het eerst na zijn blessureleed in en is klaar voor de Eredivisie-topper komend weekend tegen Ajax. "Het is mooi dat Eran weer een paar minuten heeft gespeeld."

Veerman hoopt op Schmidt: "Weet niet of hij me in de basis wil"

De kop is eraf voor PSV-aanwinst Joey Veerman. De Volendammer verscheen donderdag in het bekerduel tegen Telstar (2-1) aan de aftrap en leverde met een assist en doelpunt een cruciale bijdrage aan de zege van de Eindhovenaren.

Danilo zag 'Ajax-mentaliteit' en reageert op komst Brobbey

Hij was bij Ajax al zo goed als afgeschreven, maar bij de 9-0 bekerzege op Excelsior Maassluis liet Danilo zich met liefst vier treffers weer eens zien. Het waren ongetwijfeld belangrijke doelpunten voor de spits, die met de komst van concurrent Brian Brobbey zijn perspectief bij Ajax zag slinken. Na afloop reageerde hij op zijn optreden en zijn situatie bij de club.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen