Vertrekkandidaten Ajax pakken podium bij enorme bekerzege

Vertrekkandidaten Ajax pakken podium bij enorme bekerzege

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 januari 2022 – Ajax had donderdagavond zoals verwacht geen enkele moeite met tweededivisionist Excelsior Maassluis. In de achtste finale van de KNVB Beker wonnen de Amsterdammers overtuigend met liefst 9-0. Verschillende reserve- en jeugdspelers grepen hun kans om zich te bewijzen met beide handen aan.

Met Excelsior Maassluis trof Ajax een tegenstander die in de vorige ronde nog knap wist te winnen van FC Emmen. Bang voor een nieuwe stunt zullen de Amsterdammers echter nooit geweest zijn. Met het oog op de Eredivisietopper tegen PSV van aanstaande zondag besloot Erik ten Hag het overgrote deel van zijn gebruikelijke basiself te sparen. Van hen stonden alleen Antony en Jurriën Timber aan de aftrap.

Verder viel de keuze op veelal jeugdexponenten en andere spelers die met een reserverol genoegen moeten nemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Nicolas Tagliafico, die de afgelopen week weer nadrukkelijk aan Napoli en FC Barcelona werd gelinkt. Het is hopen dat die clubs hebben meegekeken, want al na tien minuten was het de Argentijn die op behoorlijke fraaie wijze voor de openingstreffer tekende.

Vanaf minuut één kreeg Ajax alle ruimte om op te bouwen. Tot aan de zestien, want daar timmerde Excelsior Maassluis de boel dicht. Dat leidde ertoe dat de Amsterdammers het in eerste instantie vooral van afstand probeerden, wat dus resulteerde in de goal van Tagliafico. Hij kreeg genoeg ruimte om aan te leggen en met een harde knal doelman Jean-Paul van Leeuwen zijn eerste tegentreffer van de avond te bezorgen.

Met vanaf dat moment nog tachtig minuten te gaan zou het zeker niet bij die ene goal blijven. Een andere speler die mogelijk op weg naar de uitgang is, Danilo, had het grootste aandeel in de doelpuntenproductie. De spits lijkt weinig meer perspectief te hebben zodra Sébastien Haller terugkeert van de Afrika Cup, nu hij met Brian Brobbey nóg een spits voor zich in de pikorde heeft staan. De kans die hij nu kreeg, greep hij echter gretig aan.

Zijn eerste doelpunt maakte Danilo na twintig minuten uit een strafschop, die door de pas zeventienjarige, maar uitstekend spelende Amourricho van Axel Dongen werd versierd. Vanaf dat moment raakte de spits op stoom en in iets meer dan een kwartier tijd maakte hij er een loepzuivere hattrick van. Na 37 minuten stond het al 4-0 door drie treffers van de Braziliaan.

Kort na rust kwam ook nummer vier daar nog bij, en zelfs dat leek nog niet genoeg voor de gretige reservespits. Twee keer probeerde hij nog op spectaculaire wijze - via een omhaal - maar dat mislukte. Waar de teller voor hem bij vier dus stokte, namen zijn ploeggenoten het van hem over. Al voor Danilo's vierde treffer had basisdebutant Youri Regeer tegen het einde van de eerste helft voor de 5-0 gezorgd en ook na rust ging Ajax vrolijk verder.

Zo liet de zeventienjarige IJslander Kristian Hlynsson opnieuw zien niet lang nodig te hebben om tot scoren te komen. Hij benutte al een strafschop tijdens zijn slechts tien minuten durende invalbeurt tegen Barendrecht en stond dit keer acht minuten op het veld toen hij voor de 7-0 tekende. Hij besloot uiteindelijk de trekker over te halen na een lange combinatie met andere invaller Steven Berghuis.

Ook de laatste goal kwam van iemand die zich weer in de kijker wilde spelen. Ajax zette de afgelopen weken namelijk in op de komst van Steven Bergwijn, te meer omdat zomeraankoop Mohamed Daramy nog niet voldoet. Als invaller zette hij dit keer echter een goed optreden neer, dat hij bekroonde met de 8-0 én de 9-0. Dat zou uiteindelijk dus ook de eindstand zijn. Ajax bekert probleemloos verder en de focus kan nu volledig op de absolute topper van dit weekend.

Opstellingen en beoordelingen*
Ajax:
Jay Gorter 6; Devyne Rensch 6,5, Jurriën Timber 7 (46. Kristian Hlynsson 7), Perr Schuurs 7, Tagliafico 7,5; Kenneth Taylor 8, Davy Klaassen 5,5 (46. Naci Ünüvar 6,5; 74. Ryan Gravenberch -), Youri Regeer 7,5; Antony 7 (46. Mohammed Daramy 8), Danilo 10, Amourricho van Axel-Dongen 7,5 (56. Steven Berghuis 7,5)

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen 5,5; Omar El Baad 5 (71 Calvin Tureaij -), Gabri Urbanus 5, Kevin Ringeling 5, Gijs Abbas 5,5, Lulu Statia 5; Kevin Dercks 5,5, Redouan Omar Ouali 6, Nico van den Beemt 6 (46. Giovanni Fonseca 6); Vincent van den Berg 5,5 (22. Dave van Delft 6), Bram Wennekers 6 (46. Brandon Robinson 6)

Man of the Match: Danilo
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd