Liverpool naar finale League Cup na zege bij tandeloos Arsenal

20 januari 2022, 22:38

Liverpool heeft zich donderdag geplaatst voor de finale van de League Cup. Nadat het in eigen huis vorige week in de heenwedstrijd niet wist te winnen van het tiental van Arsenal, werd er in Noord-Londen wél gewonnen: 0-2.

Arsenal begon goed aan de wedstrijd en zette Liverpool vast op eigen helft. Meer dan enkele speldenprikjes leverde dit voor de ploeg van coach Mikel Arteta niet op. Aan de overkant was het wél raak. Diego Jota profiteerde van een glijpartij van Arsenal-verdediger Takehiro Tomiyasu. De aanvaller van Liverpool schoot laag binnen, waarbij Arsenal-doelman Aaron Ramsdale op het verkeerde been leek te staan.

De openingstreffer leek bevrijdend te werken voor Liverpool, dat daarna geen centje pijn meer had van Arsenal. The Gunners waren bij vlagen machteloos om de voorste linie te bereiken en werden door Liverpool steeds meer naar achteren gedwongen. Nadat de bezoekers al enkele kansen onbenut hadden gelaten - onder andere Jota schoot van dichtbij huizenhoog over -  werd het ruim tien minuten voor tijd alsnog 0-2. Weer was het Jota die trefzeker was. Na een knappe aanname met de borst, stifte hij de bal over de uitkomende Ramsdale. In de slotfase kreeg Thomas Partey bij Arsenal zijn tweede gele kaart voor een lelijke tackle op Fabinho.

Door de zege in Londen mag Virgil van Dijk met zijn Liverpool blijven hopen op het winnen van de League Cup. In de finale is Chelsea - dat over twee duels afrekende met Tottenham Hotspur - de tegenstander op Wembley. De eindstrijd om het tweede Engelse bekertoernooi wordt op 27 februari afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen