Haller en Sangaré sturen titelhouder naar huis met hoofdrollen

20 januari 2022, 19:04   Bijgewerkt: 20 januari 2022, 19:16

Een absolute stunt in de Afrika Cup: Algerije ligt er na de poulefase al uit. De regerend titelhouder van het toernooi ging donderdagavond met liefst 3-1 onderuit, mede door een goal van PSV'er Ibrahim Sangaré en assist van Sébastien Haller. Met slechts één punt uit de drie wedstrijden in de groepsfase is het per direct einde verhaal voor Algerije. 

En dat is mede te wijten aan de Algerijnse sterspeelster Riyad Mahrez. Hij kreeg bij een 3-0 achterstand vanaf elf meter namelijk dé kans op om zijn ploeg weer terug in de wedstrijd te brengen, na doelpunten van Franck Kessié (AC Milan), PSV'er Sangaré en Nicolas Pépé. Laatstgenoemde schoot raak na goed doorgaan van Ajax-spits Haller, die de hele wedstrijd meespeelde bij Ivoorkust.

De buitenspeler van Manchester City schoot de strafschop echter op de paal. Een dure misser, want een kwartier voor tijd kopte Soufiane Bendebka bij de tweede paal alsnog de aansluitingstreffer tegen de touwen. Door de misser van Mahrez bleek dat doelpunt echter niets meer waard en kwam ook de spanning nooit écht in de wedstrijd.

In de absolute slotfase dacht Haller met een knappe kopbal ook nog op het scoreformulier te komen, maar zijn 4-1 in blessuretijd werd afgekeurd. Ivoorkust is met zeven punten de groepswinnaar in Groep E, Equatoriaal-Guinee is na de zege op Sierra Leone de nummer twee in de poule boven de ploeg van Issas Kallon, die als derde eindigt. De buitenspeler van SC Cambuur viel donderdagavond een kwartier voor tijd in, maar kon het verschil niet meer maken, omdat de door hem versierde strafschop werd gemist. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen