Vitesse
1 – 0
FC Utrecht

Wondergoal Schöne namens Ajax verdient fraaie CL-nominatie

Wondergoal Schöne namens Ajax verdient fraaie CL-nominatie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 januari 2022 – Lasse Schöne maakt kans op een mooie onderscheiding. Dit vanwege de schitterende vrije trap die hij in seizoen 2018/19 binnenschoot tijdens de Champions League-ontmoeting tussen Ajax en Real Madrid. Drie jaar later is het een van de genomineerde goals voor de titel van mooiste vrije trap ooit in de Champions League.

Schöne maakte het doelpunt op 5 maart 2019 in de achtste finale tegen Real Madrid. Het stond op dat moment al 1-3 voor Ajax en Schöne maakte de stunt compleet middels zijn schitterende treffer compleet. Vanuit een onmogelijke hoek krulde de vrijetrappenspecialist de bal hard over doelman Thibaut Courtois heen om de historische eindstand op 1-4 te bepalen. 

De goal van Schöne is een van de zes genomineerden voor de verkiezing die de UEFA deze week in het leven heeft geroepen. Het is samen met de prachtige trap van Lionel Messi tegen Liverpool het meest recente doelpunt. De oudste is komt uit seizoen 2000/01, een knal in de kruising van Roberto Carlos in dienst van Real Madrid. Cristiano Ronaldo (Manchester United, 2008/09), Hugo Almeida (FC Porto, 2005/06) en Juninho Pernambucano (Lyon, 2003/04) zijn de andere genomineerden.

Stevige concurrentie dus voor Schöne. Op de website van de UEFA kan gestemd worden op een van de zes doelpunten. De twee vrije trappen die de meeste stemmen krijgen gaan door naar een knock-outronde, waarna een van die twee de titel van mooiste vrije trap in de Champions League ooit mag dragen. 

Reacties

gerelateerd