Verrassende vierde winteraanwinst Sparta, PEC loost Pabai

Verrassende vierde winteraanwinst Sparta, PEC loost Pabai

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 januari 2022 – Sparta Rotterdam heeft de vierde winteraanwinst binnen. Enigszins verrassend is Joeri de Kamps (29, op archiefbeeld) voor de rest van dit seizoen gehuurd van de Slowaakse kampioen Slovan Bratislava. Bovendien is er een optie koop bedongen door de Rotterdammers.

Eerder in deze periode slaagde technisch manager Gerard Nijkamp er al in om Younes Namli, Adrián Dalmau en Arno Verschueren binnen te halen. Maar anders dan bij dat drietal was de komst van De Kamps tot dit moment nog vrijwel niet uitgelekt en is mede daardoor een verrassende aanwinst. "Hij heeft de volledige jeugdopleiding van Ajax doorlopen en namens Heerenveen en NAC Eredivisie gespeeld, voor hij in 2016 naar Bratislava vertrok", licht Nijkamp toe op de clubsite.

"Daar was hij een vaste waarde bij een ploeg die jaarlijks om de prijzen speelde en ook meer dan 30 wedstrijden in Europacupvoetbal actief was. Met zijn ervaring en manier van spelen geeft zijn komst ons nog meer mogelijkheden op het middenveld", vervolgt de technisch eindverantwoordelijke van de Rotterdammers. Aangezien er een koopoptie is bedongen, kan De Kamps na dit seizoen eventueel definitief overstappen naar Het Kasteel.

Lees ookZwolle laat twee zomeraanwinsten gaan, 'bekertruc' FC Twente

PEC Zwolle loost Pabai
Verder kwam PEC Zwolle met het nieuws naar buiten dat verdediger Mark Pabai per direct naar de Italiaanse Serie B-club SPAL vertrekt. De back kwam afgelopen zomer van Jong FC Utrecht en had een tijdje een basisplaats bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Onder de nieuwe coach Dick Schreuder had hij echter geen perspectief meer, waardoor hem een stage in Italië werd gegund, waar hij voldoende indruk gemaakt heeft voor een contract. Ook Leandro Fernandes (22) mag nog verkassen in deze winterstop.

Reacties

gerelateerd