Heracles Almelo komt terug op Vloet-besluit: geen duels meer

20 januari 2022, 15:34   Bijgewerkt: 20 januari 2022, 16:07

Rai Vloet komt voorlopig niet meer in actie voor Heracles. De aanvallende middenvelder veroorzaakte een paar maanden geleden een auto-ongeluk, waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. De voetballer maakte afgelopen weekend zijn rentree op de velden, wat voor veel kritiek zorgde. Zelfs de fans van de club uit Almelo stonden niet achter het besluit.

"Alle betrokkenen zijn gebaat bij rust, gezien alle commotie van afgelopen week. Sinds het noodlottige ongeval staan de rouwgevoelens van de familie van het slachtoffer bij ons voorop. De emotionele betrokkenheid van de supporters, de sponsoren en de club is enorm. Ieder van ons hoopt dat de rust terugkeert", vertelt technisch directeur Tim Gilissen in een verklaring op de website van de club.

Lees ook: Deuk in imago Heracles: "Dat krijg je niet zomaar hersteld"

Lees ook: Vertrekadvies voor Vloet: "Geen toekomst meer in Nederland"

De aanvallende middenvelder mag nog wel meetrainen, maar zal niet meer bij de wedstrijdselecties behoren. Vloet speelde afgelopen weekend mee tijdens het 0-0 gelijkspel tegen NEC. Frank Wormuth snapte na de wedstrijd weinig van de ophef, vertelde hij voor de microfoon van ESPN. "We moeten ervoor zorgen dat we niet te snel een oordeel hebben over mensen. Dat er discussies zijn vind ik goed, die mogen er zijn, maar het verandert niets aan mijn mening. We willen hem ook graag helpen om terug te komen."

De spelersbus werd na de wedstrijd opgewacht door zo'n zestig supporters, die allemaal niet blij waren met de speeltijd van de middenvelder. Ook Valentijn Driessen liet zich kritisch uit over de gang van zaken. 'De invalbeurt van Vloet was een regelrechte klap in het gezicht van de familie van de overledene en nog veel meer mensen.' Nu gaan de Almeloërs dus alsnog overstag na de kritieken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen