'Spaanse wisseltruc: Mingueza kan FC Barcelona tijdelijk verlaten'

20 januari 2022, 13:23

Een grote wisseltruc in Spanje: Óscar Mingueza staat mogelijk voor een vertrek bij FC Barcelona. De verdediger moet de nieuwe aanwinst van Valencia worden, waar Daniel Wass lijkt te vertrekken. Hij moet bij Atlético Madrid vleugelverdediger Kieran Trippier doen vergeten. De Engelsman keerde terug naar zijn vaderland om voor het ambitieuze Newcastle United te spelen.

Dat meldt El Mundo Deportivo. Mingueza speelt al vijftien jaar bij de Catalaanse grootmacht, maar kan nu op huurbasis verkassen. Valencia wil hem tot het einde van het seizoen huren, zodat de club vast een opvolger heeft voor Wass. De voetballer van Barça is wel een ander type dan de Deense vleugelverdediger, die nog niet zo lang achterin staat. Hij is vooral aanvallend erg sterk, wat logisch is gezien hij jarenlang als middenvelder heeft gespeeld.

Mingueza is vooral een centrale verdediger, die ook uit de voeten kan als vleugelverdediger. Ondanks dat het verschillende types zijn, ziet Valencia in de 22-jarige mandekker een 'interessante' optie. De verdediger zou zelf wel open staan voor een tijdelijk vertrek uit Camp Nou, aangezien hij onder Xavi weinig aan spelen toekomt. Onder Ronald Koeman debuteerde hij vorig seizoen bij de Catalaanse topclub, maar nu heeft hij de concurrentiestrijd verloren.

Waar hij centraal de strijd aan moet gaan met Gerard Piqué, Eric García, Clément Lenglet en Samuel Umtiti heeft hij ook op de linkervleugel te maken met Sergiño Dest en de teruggekeerde Dani Alves. Barça twijfelt of het de voetballer moet laten gaan, hoewel hij weinig perspectief heeft op speeltijd. Umtiti heeft dit seizoen al met veel blessures te maken gehad en ook García staat momenteel aan de kant met een kwetsuur. Mogelijk gaat hij dus toch nog broodnodig zijn, zo is de gedachte van de clubleiding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen