De Wit jaagt op bekerwinst, ondanks 'grote kans op Ajax of PSV'

20 januari 2022, 11:07

AZ won woensdagavond van FC Twente met 1-2, waardoor de bekerdroom in leven blijft. De Alkmaarders hebben zich knap hersteld van een slechte seizoenstart en hebben inmiddels negen zeges op een rij te pakken in alle competities. Dani de Wit hoopt die lijn door te zetten, met de bekerwinst als bekroning.

Waar de Alkmaarders in de competitie nog met 3-1 verloren in Enschede, werd nu ene terechte overwinning geboekt. De aanvallende middenvelder ziet dat er in een paar maanden tijd veel veranderd is bij AZ. "We zijn blij, dat we nu in deze fase zitten en niet meer de problemen hebben van begin dit seizoen. Je groeit naar elkaar toe en om weer een hecht en goed team op te bouwen moet het soms ook weer goed vallen. Nu valt het steeds goed en werken we keihard voor een goed resultaat", vertelt De Wit in De Telegraaf.

"Als je ziet dat het deze wedstrijd ook voetballend heel goed was, dan kun je zeker zeggen, dat we op de goede weg zijn. Als je wint, dan krijg je euforie en iedereen krijgt meer vertrouwen. Dat spat er ook vanaf. Dan stijg je nog net tien, twintig procent boven jezelf uit", vervolgt de voetballer, die hoopt dat de stijgende lijn ervoor zorgt dat de KNVB Beker dit seizoen gewonnen wordt. Het lukte de club al vier keer eerder om met de 'Dennenappel' aan de haal te gaan.

"De beker is voor ons de snelste weg naar een prijs en de snelste weg naar Europees voetbal. AZ is heel hongerig om weer eens een prijs te pakken. We hebben weer een stap gezet, maar zullen nog drie keer moeten winnen en in de volgende ronde hebben we een goede kans op PSV of Ajax. Maar we zijn op de goede weg en moeten lekker doorgaan", besluit De Wit.

Bij de vorige loting is al bekend gemaakt welke ploegen in de komende ronde uit en thuis spelen. Waar de Eindhovenaren en Amsterdammers thuis spelen, wacht voor AZ een uitduel. De kans dat er een topper uit de koker komt, is daarom vijftig procent. NEC en RKC spelen ook een thuisduel, waardoor De Wit en zijn teamgenoten daar ook tegen kunnen loten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen