NAC Breda dankt Olij en knikkert PEC Zwolle uit bekertoernooi

NAC Breda dankt Olij en knikkert PEC Zwolle uit bekertoernooi

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 januari 2022 – NAC Breda heeft woensdagavond opnieuw een flinke tik uitgedeeld aan PEC Zwolle. In de achtste finale van de KNVB Beker bleek de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie met 2-1 te sterk voor de hekkensluiter van de Eredivisie. De grote man bij de thuisploeg was doelman Nick Olij.

NAC en PEC schoten uit de startblokken in het Rat Verlegh Stadion, waar het eerste doelpunt al na vijf minuten te bewonderen viel. Een snelle uitbraak van de bezoekers werd uiteindelijk door Eliano Reijnders bezorgd bij Mustafa Saymak, die de 0-1 achter Olij werkte. Lang kon PEC echter niet genieten van deze voorsprong. Vijf minuten later stond het dankzij de eerste NAC-treffer van Feyenoord-huurling Nouafal Bannis alweer gelijk in Breda.

In het restant van de eerste helft was de hoofdrol weggelegd voor Olij. De doelman maakt vrijwel altijd een goede indruk in het shirt van NAC en bleek ook voor PEC een behoorlijke sta-in-de-weg. Onder meer Gervane Kastaneer en Ousmane Darfalou bleken niet in staat om hem te verschalken. Ook na de thee moest Olij vaak handelend optreden, maar met enkele goede reddingen hield hij NAC steeds in de wedstrijd. Aan de overkant werd ook Kostas Lamprou steeds vaker aan het werk gezet.

Bannis kreeg na een uur spelen de uitgelezen mogelijkheid om NAC op voorsprong te zetten. Hij slaagde er echter niet in om de bal van dichtbij achter Lamprou te krijgen. Daarna nam PEC het aanvallende initiatief weer over en hadden Slobodan Tedic en Reijnders de winnende treffer op de schoen. Die kansen gingen er niet in en PEC kreeg aan de andere kant het deksel hard op de neus. Een tegenstoot van NAC belandde voor de voeten van Kaj de Rooij, die raak schoot.

Reacties

gerelateerd