'Kongolo verschijnt op radar van meerdere clubs in Eredivisie'

'Kongolo verschijnt op radar van meerdere clubs in Eredivisie'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 januari 2022 – Terence Kongolo gaat het seizoen naar verluidt afmaken in Nederland. De linksbenige verdediger kan bij zijn huidige werkgever Fulham niet op speeltijd rekenen. Zodoende is de ex-Feyenoorder op het lijstje van meerdere Nederlandse clubs verschenen.

Volgens het Algemeen Dagblad willen clubs uit de top en subtop van de Eredivisie graag zaken doen met Fulham. Om welke clubs het gaat, is vooralsnog niet bekend. Fulham is momenteel de koploper van de Championship en lijkt hard op weg naar de Premier League. Kongolo komt niet aan spelen toe en heeft vooralsnog geen aandeel in dat succes.

De speler en zijn club hopen dat er deze maand een oplossing wordt gevonden. Dat zou betekenen dat we Kongolo in ieder geval de komende maanden terugzien in de Eredivisie. De 27-jarige verdediger was tussen 2012 en 2017 speler van Feyenoord, waarmee hij tijdens seizoen 2016/17 landskampioen werd. Ook pakte hij in 2016 de KNVB Beker met die club.

Na het succesvolle seizoen met Feyenoord werd Kongolo verkocht aan AS Monaco. Dat bleek echter geen succes en dus verhuurden de Monegasken hem aan Huddersfield Town. Die club nam hem uiteindelijk definitief over en inmiddels draagt de viervoudig Oranje-international dus het shirt van Fulham. Daar ligt hij tot medio 2024 vast.

Reacties

gerelateerd