KNVB maakt opnieuw statement en toont financiële schade

19 januari 2022, 14:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB heeft zich opnieuw hard gemaakt van het heropenen van de stadions. Dat deed de bond door de financiële schade die het verbod op publiek heeft veroorzaakt in kaart te brengen. 'De rek is er volledig uit, maar de oplossing ligt voor de hand', zo werden de cijfers ingeleid.

De bond toonde de financiële cijfers van het seizoen 2020/21. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat er in dat seizoen 219 miljoen euro (30%) minder omzet is gedraaid in het Nederlands betaald voetbal, waarvan 155 miljoen direct te linken is aan de pandemie. Naast de kaartverkoop ontbrak ook de omzet uit zakelijke arrangementen en horeca.

Al indirect gevolg werd op de transfermarkt gewezen, die door de pandemie is ingezakt. De bond sprak van een gezamenlijk negatief nettoresultaat ná overheidssteun van -74 miljoen euro. Dit is liefst 135 miljoen euro minder dan twee jaar eerder. 'Clubs teren op reserves en hebben tientallen miljoenen aan belastingbetalingen moeten uitstellen.'

Als derde en laatste punt werd de impact op de samenwerking benoemd. Er werd gesproken over 8,2 miljoen voetballiefhebbers in Nederland, 300.000 Nederlanders die jaarlijks worden geholpen door maatschappelijke projecten van clubs, 12000 'partners' voor wie clubs een zakelijk en maatschappelijk netwerk vormen en een bedrag van 41 miljoen euro dat jaarlijks wordt geïnvesteerd in het opleiden van 5000 jeugdspelers.

De oplossing is volgens de KNVB duidelijk. 'Onderzoeken tonen aan dat er in de stadions geen coronabrandhaarden zijn ontstaan, dus zo snel mogelijk weer publiek in de stadions', eindigde de boodschap. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen