Tuchel hecht weinig waarde aan kritiek op gedrag Ziyech

19 januari 2022, 12:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hakim Ziyech was dinsdagavond onderwerp van gesprek bij Chelsea. Dat kwam slechts deels door de fraaie treffer die hij maakte bij het 1-1 gelijkspel tegen Brighton & Hove Albion. Veel meer ging het over zijn ingetogen manier van juichen en zijn discussie met ploeggenoot Romelu Lukaku.

Ziyech zette zijn ploeg dinsdagavond na een klein halfuur voetballen op voorsprong met een harde uithaal van afstand. Juichen kon er niet vanaf; de oud-Ajacied bleef star voor zich uit kijken terwijl zijn ploeggenoten hem feliciteerde. Het leidde tot verontwaardigde reacties van fans en analisten, maar trainer Thomas Tuchel leek zich er minder van aan te trekken. "Van mij mag hij er nog twintig scoren zonder te juichen", reageerde hij tegenover BT Sport.

Een ander veelbesproken moment was de aftocht van Ziyech en teamgenoot Romelu Lukaku na het rustsignaal. De twee liepen hevig discussiërend richting de kleedkamer. Ook daarvan was Tuchel minder onder de indruk dan de buitenwereld. "Het is normaal dat ze praten en niet blij zijn als ze niet brengen wat er verwacht wordt."

Tuchel wees na het puntverlies vooral op de vermoeidheid van zijn ploeg. "We zagen er moe uit en dat waren we ook. We wisten dat zij een goede voorbereiding hebben gedraaid en meer rust hadden gehad. In de reactie op het doelpunt zag je het: we waren opgelucht, maar pure vreugde was er niet. We moesten energie besparen. We zitten in een lastige fase. We hebben alles geprobeerd, maar je ziet dat we mentaal en fysiek vermoeid zijn." 

Lees ook: Goal Ziyech helpt Chelsea niet; Juve naar kwartfinale

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen