Younes verlost van Frankfurt; 'Newcastle praat met Nederlander'

19 januari 2022, 09:45   Bijgewerkt: 19 januari 2022, 10:04

Amin Younes en Eintracht Frankfurt zijn van elkaar verlost. De aanvaller zou nog tot het einde van het seizoen op huurbasis blijven spelen voor de Bundesliga-club, maar speelde sinds augustus al geen enkele minuut meer. De oud-Ajacied keert nu terug naar Napoli, waar zijn situatie verder zal worden bekeken.

Younes was afgelopen zomer al dicht bij een vertrek uit Duitsland, maar zijn overgang naar Al-Shabab uit Saoedi-Arabië ketste af. Een grote teleurstelling voor de Duitser, vooral omdat hij bij Frankfurt geen perspectief meer had. Het vorige seizoen was hij nog een belangrijke waarde voor de club, maar onder de nieuwe trainer Oliver Glasner veranderde dat. 

"Sinds afgelopen herfst hebben alle betrokkenen gewerkt aan een gemeenschappelijke oplossing", vertelde sportief directeur Markus Krösche op de clubwebsite. "We hebben nu een akkoord bereikt dat voor alle partijen bevredigend is: de speler, Napoli en Eintracht Frankfurt. We wensen Amin veel succes in de toekomst." Bij Napoli ligt Younes nog tot medio 2023 vast, maar dat contract zit hij mogelijk niet uit. Naar verluidt is hij in beeld bij competitiegenoot Genoa.

Opnieuw Nederlander in beeld bij Newcastle

Intussen praat Newcastle United met een andere oud-Ajacied: de 21-jarige Mitchel Bakker. Het is de tweede Nederlander die concreet in beeld is bij de sinds kort steenrijke club. Eerder ketste de komst van Lille-verdediger Sven Botman af. Bakker verruilde Paris Saint-Germain afgelopen zomer voor Bayer Leverkusen en liet in de Bundesliga een goede indruk achter. Dat is dus ook in Newcastle opgevallen. 

Volgens The Daily Mail zijn de partijen momenteel in gesprek en is Newcastle bereid om Leverkusen aan een 'snelle winst' te helpen. De Duitse subtopper betaalde afgelopen zomer zeven miljoen euro voor de linksback. Daarmee zou hij de vierde winteraanwinst moeten worden. Eerder werden Kieran Trippier en Chris Wood al aangetrokken en ook Sevilla-verdediger Diego Carlos zou snel moeten volgen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen