Brentford-coach 'vereerd' na Eriksen-geruchten, nog geen contact

19 januari 2022, 09:13   Bijgewerkt: 19 januari 2022, 09:27

Een akkoord tussen Christian Eriksen is nog niet zo dichtbij als eerder deze week werd bericht. Manager Thomas Frank ging dinsdag tijdens zijn persconferentie in op de vermeende interesse en stelde dat hijzelf in ieder geval nog geen contact heeft gehad met de transfervrije Deen. Wel gaf hij aan vereerd te zijn dat Eriksen met zijn club in verband wordt gebracht.

"Als er iets te melden valt, dan zal ik dat maar al te graag doen", vertelde Frank, geciteerd door de BBC. "Onder normale omstandigheden zou hij een speler als hij niet gelinkt worden aan een club als de onze. Ik denk dat we vereerd moeten zijn dat een speler met zijn kwaliteiten met Brentford in verband wordt gebracht. We weten allemaal welke weg deze club de laatste tien jaar heeft afgelegd", doelde hij op de klim van Brentford van de League Two naar de Premier League.

Frank is geen onbekende van Eriksen. De twee werkten jaren geleden samen bij het Deense Onder 17-elftal. "Ik heb hem zien groeien van jonge jongen tot een van de beste spelers ter wereld. Christian is een fantastisch mens en ik weet zeker dat hij goed terug zal komen", stelde hij. "Ik hoop van harte dat hij weer terug kan komen op topniveau. Hij wil graag met Denemarken naar het WK en ik hoop dat hij daarin slaagt. Tot het afgelopen EK was de grootste ster van het land. Als hij er weer in komt, weet ik zeker dat hij dat opnieuw kan zijn."

Eriksen mocht door zijn defibrillator niet langer uitkomen in de Serie A en vertrok daarom bij Internazionale. Sindsdien is hij rustig op zoek naar een nieuwe club, bij voorkeur een waar zijn kansen om zich in de kijker te spelen voor het WK het grootst zijn. The Athletic kwam deze week met het verhaal dat hij tot het einde van het seizoen bij Brentford zou tekenen, met de optie voor nog een seizoen. Ook PSV zou in een eerder stadium een poging hebben gewaagd.

Lees ook: PSV nam initiatief bij Eriksen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen