Álvarez blikt terug: "Dan had ik niet meer bij Ajax gespeeld"

19 januari 2022, 07:27   Bijgewerkt: 19 januari 2022, 07:49

Edson Álvarez is gelukkig bij Ajax. In Amsterdam heeft de Mexicaan een goed jaar achter de rug, waarin niet alleen de club prijzen pakte, maar hijzelf daarbij belangrijk kon zijn. In een uitgebreid gesprek met Voetbal International vertelde hij hoe belangrijk die rol voor hem is. 

"Ajax heeft me vertrouwen gegeven", begon Álvarez. "Eerst door mij uit Mexico te halen voor veel geld en vervolgens door hier verder in mij te investeren. Natuurlijk heb ik ook een zware periode gekend waarin ik niet lekker in mijn vel zat, maar dat had met mijn privé-situatie te maken. Ik miste mijn familie om me heen. Voetballend voelde ik altijd de steun, ook toen ik niet speelde en moest knokken voor minuten. Ik had gewoon tijd nodig om me aan te passen. Nu voel ik de waardering al langere tijd toenemen."

Die waardering geeft de middenvelder naar eigen zeggen alleen maar meer motivatie om het vertrouwen van de club terug te betalen. Het leidde er zelfs toe dat hij afgelopen zomer nee verkocht aan Stade Rennais, dat zich in Amsterdam voor hem meldde. "Als die interesse een jaar eerder was gekomen, had ik waarschijnlijk niet meer bij Ajax gespeeld. Zo zie je maar hoe bepaalde zaken in het voetbal kunnen lopen. Ik heb hier echt mijn geluk gevonden en stond afgelopen zomer ook helemaal niet open voor een vertrek. Geen idee wat de toekomst over een tijdje gaat brengen, maar voorlopig wil ik nieuwe successen meemaken met Ajax."

Kort na het afwijzen van Stade Rennais tekende Álvarez bij Ajax een nieuw contract tot medio 2025. "Mijn contractverlenging deed me veel, ook de manier waarop. Eind oktober organiseerde de club een training in het stadion die supporters mochten bijwonen. Ik wist dat ik na afloop op het veld mijn nieuwe contract zou tekenen, maar de club had ook mijn familie uitgenodigd. Dat was een verrassing voor mij. Zag ik hen opeens aan komen lopen, mijn dochtertje voor het eerst rennend op het veld van de Johan Cruijff Arena. Dat was bijzonder."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen