Goal Ziyech helpt Chelsea niet; Juve naar kwartfinale

18 januari 2022, 23:03

Chelsea heeft opnieuw averij opgelopen in de Premier League. De Londenaren hoopten dit seizoen tot het einde van de rit mee te kunnen strijden om de landstitel, maar de worstelende Londenaren morsen te veel punten om Manchester City serieus uit te dagen. Brighton & Hove Albion hield de regerend Champions League-winnaar op een 1-1 gelijkspel.

En dat terwijl Hakim Ziyech na een halfuur spelen voor zijn tweede Premier League-treffer van het seizoen tekende. De linkspoot haalde verwoestend uit van afstand en passeerde daarmee de doelman van Brighton, waar Joël Veltman een basisplaats had. Het leidde echter geen overwinning in voor The Blues. Het was Adam Webster die de stand na een uur gelijk trok met een rake kopbal.

Bekijk hier de goal van Ziyech

Chelsea is daardoor nu al vier wedstrijden op rij zonder overwinning. Dankzij de remise kwam Chelsea op 44 punten, liefst twaalf minder dan koploper City. De ploeg van Pep Guardiola heeft bovendien een wedstrijd midner gespeeld. Chelsea doet er verstandiger aan om achterom te kijken. Nummer vijf Arsenal heeft evenveel verliespunten als de stadsgenoot.

Juventus - Sampdoria: 4-1

Juventus heeft de uitstekende serie een vervolg gegeven. De Turijnse grootmacht versloeg Sampdoria met 2-1 en plaatste zich daardoor voor de kwartfinales van de Coppa Italia. Bij Juve, waar Matthijs de Ligt ontbrak in de wedstrijdselectie, waren Juan Cuadrado, Daniele Rugani, Paulo Dybala en Alvaro Morata (strafschop) trefzeker. Andrea Conti deed namens de bezoekers nog iets terug, maar het mocht niet meer baten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen