RKC knikkert ADO na thriller met wonderschone goals uit beker

18 januari 2022, 21:19

RKC Waalwijk heeft zich na 120 minuten voetbal verzekerd van een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi. De Waalwijkers knokten zich na verlening langs ADO Den Haag en mochten daarvoor vooral Jens Odgaard danken. De aanvaller van RKC groeide met drie prachtige doelpunten uit tot man van de wedstrijd. Het eindigde in 4-2.

De clash toonde perfect aan hoe klein de verschillen tussen de top van de Keuken Kampioen Divisie en de kelder van de Eredivisie zijn. 120 minuten lang streden de twee ploegen om een plek bij de laatste acht van het bekertoernooi, maar dankzij individuele klasse bij de thuisploeg viel het kwartje de Waalwijkse kant op. Het was Jens Odgaard die na rust met een harde afstandspegel voor de 2-2 zorgde en dat kunstje in de eerste helft van de verlenging herhaalde. Enkele minuten voor tijd voltooide hij met een fraaie lob zelfs zijn hattrick.

RKC knokte zich daarmee knap terug van een achterstand. De Eredivisionist begon nog uitstekend aan de wedstrijd. Al na achttien minuten schoof Roy Kuijpers de bal in het doel. Lang mochten de Waalwijkers echter niet van de voorsprong genieten. Het was namelijk aanvoerder Boy Kemper die de stand achterwaarts gelijk trok. Nog voor rust scoorden de bezoekers opnieuw: een scherp aangesneden voorzet werd door Thomas Verheydt knap met de hak binnengewerkt. Het bleek echter niet genoeg voor de zege. RKC werd zodoende de eerste club die gegarandeerd in de koker zit voor de loting van de kwartfinales.

RKC en ADO stevenden in 2020 keihard af op degradatie, maar het coronavirus redden hen. De competitie werd per direct geschrapt, waardoor er geen promotie en degradatie plaatsvond. Het seizoen daarna degradeerde ADO Den Haag alsnog, terwijl RKC zich als nummer vijftien veiligspeelde.