Walemark is een 'mix van Messi, Robben en Berghuis'

18 januari 2022, 17:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft met Patrik Walemark een potentiële sensatie in huis gehaald, zo luidt de algehele tendens in Rotterdam-Zuid. De twintigjarige Zweed heeft de tijd nodig om fit te worden en te wennen aan zijn nieuwe omgeving, maar wordt door Feyenoord gezien als toekomstige topspeler.

Het noodlijdende Feyenoord had circa vier miljoen euro over voor Walemark, het bewijs dat in Rotterdam-Zuid het gevoel leeft dat er een topspeler in huis is gehaald. In zijn thuisland werd de talentvolle aanvaller de laatste maanden veelvuldig vergeleken met Lionel Messi en Arjen Robben, twee topspelers van wie Walemark vleugjes in zijn spel heeft. Volgens technisch directeur Frank Arnesen is hij ook een type-Steven Berghuis.

Lees ook: Walemark nog niet 100% fit

"Patrik heeft een goede techniek in dat verfijnde linkerbeen", aldus Arnesen tegen Voetbal International over de van BK Häcken overgenomen aanvaller. "Hij is een stilist. Voor ons is dat belangrijk, want ga even na: we hadden nog geen linksbenige spelers voorin, hè. Bovendien kan hij ook als nummer 10 uit de voeten. Het zorgt ervoor dat we voorin meer mogelijkheden gaan krijgen."

Arnesen onderstreept naar eigen zeggen met de komst van Walemark de visie die de club sinds korte tijd hanteert. "Net zoals Cole Bassett  past hij in het profiel en beleid dat we nu voeren: jonge, talentvolle spelers die zich kunnen door ontwikkelen, het team beter maken en ook nog eens waarde vertegenwoordigen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen