Zwayer doet verhaal over moorddreigingen en pauze als arbiter

18 januari 2022, 12:47

Felix Zwayer heeft voor de eerste keer gereageerd op het feit dat hij voorlopig geen wedstrijden fluit. De Duitse scheidsrechter kreeg veel kritiek na de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayern München. Dat is hem en zijn gezin bepaald niet in de koude kleren gaan zitten.

"Ik heb talrijke ongelooflijke e-mails gekregen en het is erg zwaar om daar mee om te gaan", aldus de 40-jarige Zwayer in gesprek met Sky Sport. "De politie van Berlijn heeft zich bij me gemeld met de mededeling dat er op internet een moorddreiging rondging. Dat zijn dingen die ik niet voor mijn vrouw geheim kan houden."

Ook de thuissituatie van de arbiter had zwaar te lijden onder alle negativiteit. "Ik moest voor een internationale wedstrijd drie dagen weg. Mijn vrouw stond te huilen in de deuropening. Niet omdat ze mij drie dagen moest missen, maar omdat ze zich erg zorgen maakte over wat er thuis zou kunnen gebeuren. Dat was erg zwaar."

Zwayer kreeg na Dortmund - Bayern veel kritiek over zich heen van met name Jude Bellingham. De middenvelder van Dortmund haalde daarbij het verleden van Zwayer aan. De scheidsrechter werd jaren geleden al eens geschorst vanwege het aannemen van een steekpenning van 300 euro. Voorlopig blijft Zwayer langs de kant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen