AC Milan laat zich diep in blessuretijd verrassen door laagvlieger

17 januari 2022, 20:49

AC Milan is maandagavond tegen een onverwachte en pijnlijke nederlaag aangelopen in de Serie A. Door een doelpunt in de allerlaatste minuut van de wedstrijd ging de ploeg van trainer Stefano Pioli met 1-2 onderuit tegen Spezia. Napoli liep drie punten in op Milan door Bologna met 0-2 te verslaan.

AC Milan - Spezia 1-2

Halverwege leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Milan. De thuisploeg leidde met 1-0 door een doelpunt van Rafael Leão, die vlak voor rust de bal over Jeroen Zoet-concurrent Ivan Provedel lepelde. Theo Hernández had even daarvoor een strafschop om zeep geholpen, maar dankzij Leão ging Milan toch met een goed gevoel de rust in.

Van dat goede gevoel was niets meer over toen Spezia na ruim een uur op gelijke hoogte kwam. Door de 1-1 van Kevin Agudelo moest Milan weer van voor af aan beginnen. Waar de ploeg van Pioli in het restant van de wedstrijd op zoek ging naar de 2-1, kreeg het diep in blessuretijd het deksel op de neus. In minuut 96 liet Milan zich in de counter verrassen door Spezia. Emmanuel Gyasi haalde de trekker over.

Bologna - Napoli 0-2

Hij kreeg afgelopen donderdag in de achtste finale van de Coppa Italia tegen Fiorentina (2-5) nog een rode kaart, maandag liet Hirving Lozano zich van zijn goede kant zien. De voormalig speler van PSV was tegen Bologna goud waard voor Napoli. Na twintig minuten opende hij de score en vlak na rust was hij opnieuw trefzeker. Zijn dubbelslag leverde Napoli drie punten op.