Robert Lewandowski troeft Lionel Messi tijdens FIFA-gala wél af

Robert Lewandowski troeft Lionel Messi tijdens FIFA-gala wél af

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 januari 2022 – Robert Lewandowski is maandagavond verkozen tot The Best FIFA Men's Player 2021. De Poolse spits van Bayern München troefde bij de verkiezing Lionel Messi (FC Barcelona/Paris Saint-Germain) en Mohamed Salah (Liverpool) af.

Lewandowski greep eind november nog naast de Ballon d'Or. De Pool werd bij de verkiezing van France Football verslagen door Lionel Messi, die de prijs voor de zevende keer in zijn carrière won. In sommige ogen had Lewandowski de prijs meer verdiend. De doelpuntenmachine uit Polen was in 2021 liefst 69 keer trefzeker in 59 wedstrijden; meer dan iedere voetballer. Hij scoorde 56 doelpunten namens Bayern München en was voor de Poolse nationale ploeg dertien keer trefzeker.

Met het winnen van The Best FIFA Men's Player Award krijgt Lewandowski nu alsnog de eer die hem toekomt. De Poolse spits heeft de prijs op basis van stemmen van aanvoerders van nationale teams, de bondscoaches, fans en journalisten gewonnen. Het is het tweede jaar op rij dat Lewandowski de de prestigieuze individuele prijs wint.

Putellas
De prijs voor The Best FIFA Women's Player ging in Zürich naar Alexia Putellas, speelster van FC Barcelona. Zij kreeg de voorkeur boven clubgenoot Jennifer Hermoso en Sam Kerr van Chelsea. Putellas won ruim twee maanden geleden ook de Ballon d'Or.

Reacties