Driessen: "Van der Sar heeft Ten Hag in feite voor de bus gegooid"

Driessen: "Van der Sar heeft Ten Hag in feite voor de bus gegooid"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 januari 2022 – Valentijn Driessen heeft in de podcast Kick-off van De Telegraaf teruggeblikt op zijn discussie met Erik ten Hag na afloop van FC Utrecht - Ajax (0-3). De trainer werd tijdens de persconferentie bevraagd over de ophef die begin deze maand ontstond nadat de Amsterdamse club vier met corona besmette personen met een privé-vliegtuig liet terugvliegen vanuit Portugal.

Daarmee negeerde Ajax de quarantaineregels, wat de club op een berisping van toenmalig demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge kwam te staan. Toch heeft Ajax in de ogen van Ten Hag weinig fout gedaan. "Ik ben het niet eens met de verontwaardiging. Regels voor de maatschappij kunnen natuurlijk niet altijd hetzelfde zijn voor de topsport. We beseffen dat we ons langs de lijntjes bewegen en op de grenzen, maar hebben geen grote risico's genomen of iets gedaan dat een groot risico is voor de maatschappij", zei de trainer zondag.

Toen Ten Hag die woorden uitsprak, moest Driessen heel erg denken aan wat Ajax-watcher Mike Verweij hem een keer heeft verteld. "Hij vertelde dat toen Erik ten Hag een van de eerste keren in de kleedkamer van Ajax was, hij zei: als journalisten zeggen dat iets wit is, moet jij zeggen dat het zwart is. Ze proberen je altijd in een bepaalde hoek te duwen en je te veroordelen. Daar moet je heel erg voor uitkijken. Daar moest ik gisteren heel erg aan denken."

Volgens Driessen hield Ten Hag 'met een plaat voor zijn kop' vol dat Ajax juist heeft gehandeld. "Terwijl heel Nederland ziet dat je de regels probeert te ontduiken. Als je dat toegeeft, is er niets aan de hand", aldus Driessen, die vooral de rol van algemeen directeur Edwin van der Sar laakt. "Die had hier natuurlijk op moeten reageren toen het naar buitenkwam. Als directeur moet je voor de troepen gaan staan. Dan ga je door het stof, of niet, maar dan vertel je wat de achterliggende gedachte is en laat je aan de media en de mensen over wat zij ervan vinden."

Van der Sar heeft zich echter niet uitgelaten over het besluit van Ajax om de besmette spelers te laten terugvliegen. "In feite heeft hij Ten Hag een beetje voor de bus gegooid omdat Ajax niks wil zeggen", vervolgt Driessen. Verslaggever Jeroen Kapteijns van dezelfde krant haalt aan dat Ajax het op dezelfde manier als Vitesse had kunnen aanpakken. "Vitesse zat in hetzelfde schuitje en heeft de regels wel gevolgd. Het werd meteen duidelijk dat het ook op die manier had gekund. Ajax is erop aangesproken. Verder halen ze de schouders op. Dat geeft natuurlijk toch een beetje een beeld dat zij zichzelf boven de wet en de gewone Nederlander plaatsen."

Reacties

gerelateerd